(FOTO) PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI: SPD predao Euleksu zahtev za oslobađanje Ivanovića!
Foto: Tanjug - Boki

Lider SDP-a još u pritvoru

(FOTO) PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI: SPD predao Euleksu zahtev za oslobađanje Ivanovića!

Politika -
Stanje Olivera Ivanovića je sve lošije, a on je od petka smršao tri kilograma
1 / 11 Foto: Tanjug - Boki

BEOGRAD - Zamenica predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Ksenija Božović kazala je da je na današnjem protestu podrške lideru te partije Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici zatraženo od Euleksa da Ivanović odmah bude pušten da se brani sa slobode.

Oliver Ivanović tereti se za ratne zločine nad albanskim civilima u oružanim sukobima od 1998. do 2000. i on se u pritvoru nalazi od januara 2014. godine.

Međunarodno sudsko veće produžilo je pritvor Ivanoviću prošle sedmice, zbog čega je on u petak, 7. avgusta počeo štrajk glađu.

Ksenija Božović je kazala da su predstavnici SDP Euleksu predali pismo sa jasnim zahtevima i dodala da ih u Euleksu nije primio nijedan zvaničnik.

"Naši zahtevi su jasni. Rekli smo da od Euleksa očekujemo da Oliver Ivanović bude odmah pušten da se brani sa slobode, s obzirom da je u stanju kakvom jeste i da je izabrao najteži put da dokaže svoju nevinost", rekla je Ksenija Božović.

Ona je kazala da je stanje Olivera Ivanovića sve lošije i da je od petka smršao tri kilograma.

"Ako bude tim tempom gubio kilažu to je alarmantno, šta da očekujemo za naredna dva dana? Zato smo tražili da odmah reaguju, preispitaju svoje odluke i da bude pušten da se odmah brani sa slobode", kazala je Ksenija Božović.

Ona je kazala da je veliki broj pisama podrške pristigao u sedište SDP.

Ksenija Božović je kazala da prethodna iskustva sa Euleksom nisu bila dobra, ali da "ima malo nade, jer možda će im proraditi svest".

Na protestu u Mitrovici pružena je podrška i penzionisanom pukovniku MUP-a Dragoljubu Delibašiću, kome se sudi u istom postupku za ratni zločin nad civilima.U podne u Prištini protest podrške Ivanoviću organizuju građani, intelektualci, pisci, novinari, a pridružiće im se i Ivanovićeva porodica i prijatelji.

Supruga razgovarala sa Vučićem

Supruga lidera Građanskih inicijativa SDP Olivera Ivanovića, Milena Ivanović Popović, razgovarala je danas u Beogradu sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji je, kako je rekla, dao punu podršku njenom suprugu koji četvrti dan štrajkuje glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Milena Ivanović Popović, Foto Tanjug - Oksana Toskić
Milena Ivanović Popović, Foto Tanjug - Oksana Toskić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track