Bujar Nišani

(KURIR TV) SKANDAL U BUJANOVCU: Predsednik Albanije dočekan bilbordom "Dobro došao, predsedniče"!

Politika -

BUJANOVAC - Predsednik Albanije Bujar Nišani stigao je u Bujanovac.

On je dočekan velikim bilbordom na kome je lik albanskog predsednika i poruka na albanskom jeziku.

Bilbord na kome piše "Dobro došao, predsedniče" postavljen je u Ulici Karađorđa Petrovića u centru Bujanovca, blizu zgrade opštine.

Još jedan takav bilbord, nešto manji postavljen je i na Trgu Karađorđa.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Na samoj zgradi Opštine Bujanovac istaknute su zastave Evropske unije, Srbije i zastava Albanije.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Na glavnom trgu ispred opštine, predsednika Albanije je dočekalo nekoliko hiljada Albanaca, sa albanskim zastavama i uz povike: "Albanija, Albanija". Ispred zgrade opštine postrojeni si i mladići i devojke u albanskim nošnjama.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Okupljeni na trgu su skandirali dok im je predsednik Albanije otpozdravljao: "Kako je lepo biti Albanac".

Zoran Stanković, predsednik koordinacionog tela za Opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, izjavio je da početak posete albanskog predsednika Bujanovcu protiče mirno i da se nada da će tako ostati do kraja. Stanković je rekao da je u ime Vlade Srbije određen da predsednika Albanije sačeka na administrativnom prelazu Končulj.

"Razgovarali smo nekoliko minuta, preneo sam predsedniku Albanije dobrodošlicu. On je rekao da se nada da će njegova poseta doprineti boljoj saradnji Srbije i Albanije. Predsednik Nišani se zahvalio na dočeku i na odnosu Republike Srbije prema njegovoj poseti - rekao je Stanković.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Predsednik Albanije razgovarao je u zgradi opštine sa političkim predstavnicima Albanaca sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem, kao i sa Jonuzom Musliujem predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca.

Predsednik Albanije Nišani, izjavio je posle susreta sa političkim predstavnicima Albanaca iz Preševa i Bujanovca, da je poseta Bujanovcu " poseban događaj u njegovom životu.

" Pohvaljujem predsednike opština Bujanovac i Preševo, što su me pozvali baš na ovaj dan, a to je dan albanskih učitelja. Pohvaljujem i zalaganje predsednika opštine Bujanovac na očuvanju albanskog nacionalnog identiteta, rekao je Nišani.

On je dodao da su posete Rame Beogradu i Vučića Tirani od značaja za razvoj daljih odnosa Srbija i Albanije.

" Albanija je zainteresovana za ostvanje svih prava Albanaca u Bujanovcu i Preševu, to se odnosi na obrazovanje, na upotrebu nacionalnih simbola i ekonomski razvoj rekao je Nišani.

Predsednik Albanije u ovom trenutku krenuo je u selo Veliki Trnovac.

Na trgu se nalazi oko desetak uniformisanih srpskih policajaca, dok ih je u civilu mnogo više.

(Z. Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track