(FOTO) VUČIĆ STIGAO U BERLIN: Premijer večeras sa kancelarkom Angelom Merkel
Foto: Vlada Srbije

(FOTO) VUČIĆ STIGAO U BERLIN: Premijer večeras sa kancelarkom Angelom Merkel

Politika -

BEOGRAD/BERLIN - Premijer Aleksandar Vučić doputovao je u Berlin gde će se kasnije u toku dana sastati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Vučić je izjavio da očekuje dobre razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel danas u Berlinu i da veruje da će se razgovarati o bilateralnim odnosiuma, regionu, o evropskom putu Srbije, ali i o dijalogu Beograda i Prištine. Rekao je i da će, što se regiona tiče, imati priliku da o tome Merkelovoj iznese svoje mišljenje i da će i taj razgovor doprineti stabilizaciji stanja na zapadnom Balkanu

KANCELARKA OTKAZALA TRAMPU, A POZVALA VUČIĆA: Merkelova insistirala da se danas sastanemo u Berlinu!

Podsetimo, kancelarka Merkel danas se sastaje s premijerom Srbije dok je sastanak s predsednikom SAD Donaldom Trampom otkazala. To je njihov 10. sastanak i prvobitno je planiran za petak, 17. mart, ali je pomeren za danas.

- To je velika čast za malu zemlju kao što je Srbija što nemačka kancelarka Angela Merkel nije otkazala susret, već insistira na njemu - rekao je Vučić juče, uoči večerašnjeg susreta.

- Mislio sam da će odložiti naš susret, koji je trebalo da bude u petak, jer sam ja premijer jedne zemlje koja ne može da se meri sa Nemačkom, ali kancelarka Merkel i Kristof Hojzen su rekli da me isčekuju danas posle podne - preneo je Vučić.

Prema najavama iz Berlina, teme razgovora srpskog premijera i kancelarke biće bilateralni odnosi, regionalna pitanja, evropska politika i ekonomija, kao i migrantska politika. Reč je o najaktuelnijim pitanjima.

Posle susreta slede zajedničke izjave i večera.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 14.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track