FUNKCIONER OLAKŠAO KASU: Ružićev tast naplatio 214.000 dinara za odmor
Foto: Zorana Jevtić

Ladovina

FUNKCIONER OLAKŠAO KASU: Ružićev tast naplatio 214.000 dinara za odmor

Politika -

Ljubiša Đurović po odlasku s mesta zamenika predsednika opštine Palilula uzeo pare za slobodne dane koje nije koristio

Ljubiša Đurović, bivši zamenik predsednika opštine Palilula i tast potpredsednika SPS Branka Ružića, uzeo je 214.000 dinara naknade na ime neiskorišćenog godišnjeg odmora. Đuroviću je prestala funkcija 6. juna ove godine, nakon čega mu je iz opštinske kase isplaćen novac za 12 slobodnih dana koje nije iskoristio u 2016. i 20 dana od prošle godine.Ovu informaciju Kuriru je potvrdila i opština Palilula, ali i Đurović.„Gospodinu Ljubiši Đuroviću, koji je do 6. juna 2016. bio na funkciji zamenika predsednika GO Palilula, odobreno je korišćenje godišnjeg odmora u trajanju od 30 radnih dana za 2015, s tim da je prvi deo u trajanju od 10 radnih dana iskoristio u periodu od 17. decembra do 31. decembra 2015. Preostali deo od 20 radnih dana za 2015. imenovani je trebalo da iskoristi do 30. juna 2016.

Kako je Đuroviću prestala funkcija 6. juna 2016, shodno članu 72 Zakona o radu, imenovani ima pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora za svaki mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj mu prestaje radni odnos“, navedeno je u dopisu opštine Palilula Kuriru, u kome se precizira iznos od čak 214.265 dinara koji mu je isplaćen u julu.Đurović je rekao za Kurir da to obračunava služba u opštini, a kaže da mu je plata dok je bio na mestu zamenika predsednika Palilule bila 106.000 dinara.- Po prestanku funkcije imao sam pravo na tri meseca plate i na plaćeni neiskorišćeni odmor. Tako su mi objasnili, tako da zaista ne znam detalje - kaže Đurović.Na pitanje zašto nije mogao da uzme godišnji odmor, kaže da ga godinama nije koristio.- Evo, sedam godina nisam bio na godišnjem odmoru zbog obaveza. Samo sam jedne godine odsustvovao. Nisam nijednu godinu dosad naplatio jer nisam znao da to može. Samo sam sad dobio tu vrstu isplate - kaže Đurović, koji tvrdi da ne zna koliko je imao zakonski prava na broj dana godišnjeg odmora.N. M.

Zauzeo dve fotelje

BIO U SUKOBU INTERESAKako su pojedini mediji pisali pre tri godine, Agencija za borbu protiv korupcije nameravala je da pokrene postupak protiv Ružićevog tasta Ljubiše Đurovića kao zamenika predsednika opštine Palilula zbog sumnje da je u sukobu interesa, s obzirom na to da je istovremeno obavljao javnu funkciju i bio vlasnik i direktor firme „Paling d.o.o.“ iz Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track