GDE ONO BEŠE SRBIJA:  Nikolići i 13 dvorjana baškare se u Havani!

Tomislav i Dragica otputovali na Kubu

GDE ONO BEŠE SRBIJA: Nikolići i 13 dvorjana baškare se u Havani!

Politika -
Prava sitnica: Iz državne kase samo za avionske karte otišlo je najmanje 26.355 evra, a za dnevnice još oko 2.800 evra

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otputovao je juče u posetu Kubi, a na tu egzotičnu destinaciju, pored životne saputnice Dragice, poveo je i svitu od čak 13 ljudi, saznaje Kurir!

Samo avionske karte i dnevnice za taj predsednikov drugi „medeni mesec“ koštaju građane Srbije blizu 30.000 evra!Na putešestvije sa bračnim parom Nikolić, kako saznajemo, pošli su i savetnici Stanislava Pak i Ivan Mrkić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, jedan predstavnik Ministarstva spoljnih poslova, obezbeđenje predsednika...Na račun građanaPredsedništvo je iz džepova poreskih obveznika samo za avionske karte ovolike delegacije, i to u ekonomskoj klasi, ako su uopšte njome i išli, izbilo čak 26.355 evra. Prosečna cena karte do Havane, naime, sa presedanjem u Moskvi, iznosi 1.757 evra u ekonomskoj klasi, dok je u biznis-klasi čak 7.380 evra, kako kažu u agencijama.Na ove troškove treba dodati i dnevnice, koje za Kubu iznose oko 50 evra, te za njih 14 to iznosi 2.800 evra (supruga Dragica nema pravo na državne dnevnice, prim. aut.).Inače, šef srpske države je tokom nedavne posete Moskvi dobio poziv od predsednika Kube Raula Kastra da poseti Havanu. Očigledno da se nije mnogo premišljao, pa je odluka pala za manje od dve nedelje.Za analitičara Branka Raduna predsednik bi morao da povede računa o trošenju novca građana Srbije.- Nekako je neumesno da tolika delegacija ide na Kubu. A koji su efekti posete? O tome bi trebalo da se vodi računa. Čini se da se predsednik ponaša kao da živimo u izobilju - navodi Radun.Dragica delila laptopoveInače, Nikolića su, kako je zvanično saopšteno, u kubanskoj prestonici juče dočekali pomoćnik ministra spoljnih poslova Roelio Sijera Dijas. Supruga predsednika Dragica Nikolić, kako su naveli, posetila je bolnicu i školu, gde je donirala opremu za bebe i laptopove.Presednik Nikolić je od kubanskih vlasti dobio odlikovanje „Hose Marti“ za doprinos svetskom miru, obrazovanju, kulturi i nauci. Istim odličjem prošle godine su odlikovani predsednici Rusije i Kine.

HitPOMEŠALI NIKOLIĆA I TADIĆAPortal Dijario las Amerikas, najavljujući posetu srpskog predsednika Tomislava Nikolića Kubi, umesto njegove slike, postavio je fotografiju njegovog prethodnika Borisa Tadića. Naravno, u potpisu za sliku stajalo je ime Borisa Tadića.

Dug put od Andrićevog vencaPLATFORMA IZGUBLJENA, PA NAĐENAIako je platforma predsednika Tomislava Nikolića o KiM već u petak trebalo da bude na stolu premijera Srbije Aleksandra Vučića, ona je u Nemanjinu 11 stigla tek juče.Sa tim očigledno nije upoznata potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja je juče izjavila da ne zna šta piše u Nikolićevoj platformi i da li je ona stigla u Vladu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track