GDE SU BILI, ŠTA SU RADILI: Predsednički kandidati nastavljaju kampanju!
Foto: Fonet

Izbori

GDE SU BILI, ŠTA SU RADILI: Predsednički kandidati nastavljaju kampanju!

Politika -

Kandidat DSS za predsednika Srbije Aleksandar Popović izjavio je da će ako bude izabran nastojati da do kraja mandata Srbija postane politički neutralna zemlja i raskine Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU

Milan StamatovićProtest institucijamaKandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović pozvao je opozicione predsedničke kandidate, koji su na meti „propagandnog štaba“ Aleksandra Vučića, da upute zajednički protest međunarodnoj i domaćoj javnosti i institucijama. On je pozvao Sašu Jankovića, Vuka Jeremića i Boška Obradovića, navodeći da su svi oklevetani na ličnoj osnovi.- Jedan je oklevetan da mu je žena vođa narko-klana, drugi da je ubio svog druga pre 25 godina, treći da je špijun CIA - kazao je Stamatović.Nenad ČanakPopuniti penzioni fondPredsednički kandidat LSV Nenad Čanak smatra da se mora utvrditi kako je nestao novac iz penzionih fondova pre i posle 2000. i kako se uopšte došlo do toga da se penzije isplaćuju iz budžeta, što nije slučaj nigde u Evropi. Ukazao je da je više od 1,7 miliona sadašnjih penzionera, tokom radnog veka, izdvajalo novac od svog rada da bi sebi obezbedili starosnu penziju.- Oni su svoju penziju stekli. Međutim, već dve godine štedi se upravo na njima - naveo je Čanak.

Aleksandar PopovićSrbija da ponovo postane slobodnaKandidat za predsednika Srbije i funkcioner DSS Aleksandar Popović izjavio je sinoć da je potrebna promena politike kako bi Srbija prestala da juri za Evropskom unijom i ponovo postala slobodna zemlja.Popović je tokom predstavljanja na RTS kazao da Srbija treba da sprovodi svoju politiku i spoljnu i ekonomsku, uz jasnu vojnu neutralnost i vraćanje pregovora o KiM u Ujedinjene nacije.- Da sprovodimo spoljnu politiku neutralnosti i sarađujemo sa svima u meri u kojoj to nama odgovara bez davanja naše slobode. A ekonomska politika da se vodi bez MMF i da se prestane sa politikom jurenja i slepog slušanja EU, koja ne daje nikakve rezultate - ocenio je Popović.Saša RadulovićMrak u Srbiji će uskoro nestatiPredsednički kandidat pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je u Kragujevcu da će, ako na glasanje u prvom krugu izbora izađe četiri miliona građana, doći do drugog kruga u kome će predsednički kandidat vlasti Aleksandar Vučić izgubiti.- Vučić će pasti, a ovaj mrak oko nas nestati ako na birališta izađe četiri miliona birača i tako izbori uđu u drugi krug - rekao je Radulović. Naglasio je da su istraživanja javnog mnjenja koja se plasiraju, o velikoj podršci kandidatu vlasti, „samo propagandna alatka“. On je još jednom ponovio i da su predstojeći predsednički izbori „referendum protiv Vučića“.

Boško Obradović

Zaustaviću pljačku naroda i državePredsednički kandidat Boško Obradović, lider pokreta Dveri, poručio je sinoć gostujući na RTS da će zaustaviti, kako je naveo, veliku pljačku naroda i države.Obradović je kazao da je svaki građanin u prethodnih deset godina „opljačkan“ u iznosu od 25.000 evra, tvrdeći da to čine banke sa najvećim kamatnim stopama, strani investitori, tajkuni, a najviše „stranački paraziti“.- Sada je prilika da zaustavimo pljačku i da to uložimo u poljoprivredu, privredu, plate i penzije, da živimo kao ljudi - poručio je on i najavio formiranje antikorupcijskog tima.

E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” sa predsedničkim kandidatom Boško Obradović: Nikolić je bio Vučićev sluga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track