GEJ MINISTARKA: Idem u Jagodinu kod Palme!
Foto: Damir Dervišagić, Nebojša Mandić

Prihvatila poziv

GEJ MINISTARKA: Idem u Jagodinu kod Palme!

Politika -

Jagodina će mi biti jedna od prvih mesta koje bih volela da posetim, rekla je ministarka

Ana Brnabić, nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave, u intervjuu za Kurir najavila je da će se uskoro sastati sa gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem Palmom!

Samo nekoliko minuta posle polaganja zakletve ministarka državne uprave Ana Brnabić u razgovoru za Kurir otkrila je da će, i pored stavova Dragana Markovića Palme o gejevima, Jagodina biti prvo mesto u koje će doći kao novi član Vlade.- Jagodina će mi biti jedno od prvih mesta koje bih volela da posetim. Možda pre toga Bajina Bašta zbog elementarnih nepogoda. Ne pravim razliku među lokalnim samoupravama, a odnos i mišljenje prema nečijoj seksualnoj orijentaciji ne tiču se mog posla.Šta će vam biti prvi zadatak?- Prvo ću se sastati s ministarkom Kori Udovički i njenim saradnicima na primopredaji dužnosti. Upoznaću se s fantastičnim timom koji je napravila i gledaću da ih što manje menjam u njemu. Velika i najteža stvar koja nam predstoji jeste Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, oko kojeg je bilo dosta polemike.Čini se da je Udovički bila meka srca kad se radilo o racionalizaciji. Hoćete li i vi biti nešto rigidniji?- Racionalizacija ne znači neophodno otpuštanje. Negde postoji manjak, negde višak radnika. Mislim da je ključno da državna uprava bude efikasna, profesionalna i ljubazna, to je dvosmerna ulica.Da li vas je strah predstojeće uloge jer dolazite iz NALED, organizacije koja je kritikovala Vladu?- Bilo bi glupo od mene da me nije strah. Sada sedim na drugoj strani, a NALED će biti kritički partner meni. Nećemo se slagati oko svega i gledam na njih kao na partnera.

Ministar poljoprivrede Branislav NedimovićČEKA NAS MNOGO POSLA

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović šmugnuo je s koktela jer je morao da ustane u četiri ujutru kako bi stigao na sednicu Vlade.- Velika je obavezna i čast što mi je poveren ministarski mandat, potpuno je prirodno da čovek bude uzbuđen u toj situaciji. Čeka nas dosta posla u poljoprivredi. Jedino što sad mogu da vam obećam jeste mnogo rada - poručio je Nedimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja