GLAVNI ODBOR LSV: Nenad Čanak kandidat za predsednika Srbije
Foto: Marina Lopičić

Ulazi u trku

GLAVNI ODBOR LSV: Nenad Čanak kandidat za predsednika Srbije

Politika -

NOVI SAD - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) odlučio je da kandidat te stranke na predsedničkim izborima bude njen predsednik Nenad Čanak, kako bi skrenuli pažnju na Vojvodinu i poručili da ima života i van Beograda, saopšteno je večeras.

"LSV ne može da ostane po strani u ovim, mnogostruko važnim izborima, jer nije samo ideja pobediti Vučića, već skrenuti konačno paznju na istinu, koja se uporno zataškava - da ima života i van Beograda", saopštio je Glavni odbor.LSV dodaje da je uložila napore da "demokratska opozicija na predsedničke izbore izadje sa zajedničkim kandidatom", ali da takav dogovor na kraju nije postignut.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Pošto su mediji preneli da će Čanak biti predsednički kandidat, Glavni odbor je poručio da se LSV 27 godina zalaže za decentralizovanu Srbiju i za "ista prava svakog čoveka, bez obzira da li živi u Novom Sadu ili Nišu, Tomaševcu ili Crnoj Travi"."Problem državne zemlje i prodaje strancima muči podjednako svako selo, kako u Vojvodini, tako i u Srbiji", ocenio je Glavni odbor LSV.Predsednički izbori raspisani su danas za 2. april.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko su najozbiljniji kandidati na predsedničkim izborima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track