GLEDAJTE I UČITE: Kako je premijer Milanović postao idiot!
Foto: Printscreen N1

Lider Kukuriku koalicije sam sebi spremio lonac

GLEDAJTE I UČITE: Kako je premijer Milanović postao idiot!

Politika -
Kurir ni na koji način nije hteo da vređa gospodina Milanovića, već samo da dočara njegovo ponašanje tokom migrantske krize koje je, u najmanju ruku, bilo idiotsko. Naravno, ta reč nije navedena kao karakterna osobina već kao vrednosni sud, a opet sve u svetlu nedavnih odluka šefa hrvatske vlade

BEOGRAD - Idiot (grčki, definicija) - čovek neupućen u javne poslove, za razliku od državnog službenika. Izvorno "osobenjak", onaj koji se ne bavi politikom ili ne ume da se bavi politikom. Dakle, gospodin Zoran Milanović, hrvatski premijer. Idiot.

Naravno, ta reč nije navedena kao karakterna osobina već kao vrednosni sud, a opet sve u svetlu nedavnih odluka šefa hrvatske vlade. Mi ne znamo da li se gospodin premijer Milanović svakog dana ponaša kao idiot. U to ne želimo da ulazimo. Ali nije naodmet podsetiti da su ovakve zapaljive izjave i neodgovorni potezi u prošlosti dovodili do sukoba između naroda. Kurir ni na koji način nije hteo da vređa gospodina Milanovića, već samo da dočara njegovo ponašanje tokom migrantske krize koje je, u najmanju ruku, bilo idiotsko. Jer kako drugačije jednom rečju okarakterisati sve ono što je ovaj gospodin uradio u poslednjih nedelju dana - zaratio sa susedima, osakatio srpsku, ali i mnogo više hrvatsku privredu, a sve zbog predstojećih izbora u Hrvatskoj.

Pritom, ajd da mu ovakav pristup i donosi poene, nego ga svi viđeniji Hrvati osuđuju, a u Saboru ga porede s "pobesnelim Maksom". Što bi reko naš narod - ne zna gde bije.Ali da počnemo redom. Kako je navedeni Milanović postao osobenjak, onaj koji ne ume da se bavi politikom. Elem, za nedelju dana ili dve, da ne cepidlačimo, Milanović je srozao političke odnose Srbije i Hrvatske. Sve ono što smo gradili ovaj osobenjak je srušio - zatvorio granice, vređao Srbiju, Mađarsku i ostale susede, uspeo da iznervira i svoje građane...

Kaže, Srbija Hrvatskoj uvaljuje migrante, pa ga muka naterala na ovako drastične poteze. Ne reče, međutim, ovaj osobenjak kako to da iz Srbije u Hrvatsku u proteklih pet meseci nije došao nijedan migrant. I da li iko normalan može da usmerava ljude (a ne krompire) koji beže od ratom zahvaćenih područja? Ako neko može da razume njihovu muku, onda bi to morale da budu i Srbija i Hrvatska, koje su pre samo dve decenije imale svoje sunarodnike za migrante. Gospodin Milanović nema razloga za strah, jer teško da ijedan migrant sa Istoka ima želju da se trajno nastani u Hrvatskoj ili Srbiji. Mi, zajedno, za njih smo samo usputna stanica do zapadne Evrope. I ništa više.Bez objašnjenja je ostala i teorija ovog osobenjaka na koji način i zašto mu o glavi radi "trojstvo" - Srbija, Mađarska, HDZ (niđe veze).

Da bi ova sumanuta teorija gospodina Milanovića dobila potpuni oblik, uz pomenute bi bilo zgodno dodati i Vatikan, Šešelja, kao i pokojne Tuđmana i Miloševića. I pozvati Moldera i Skali da sve to podrobno istraže.Međutim, Milanovićevom paranojom u ovom tekstu nećemo da se bavimo. Da se vratimo na osobenjački pristup šefa hrvatske vlade, koji je izazvao bunu i tamošnjih privrednika. Dok je Milanović ponosno govorio kako će zatvaranje granica više naštetiti srpskoj privredi, njegovi biznismeni su ga besno podsetili da oni imaju 10 puta više firmi u Srbiji. Ali dobro. Što bi to šef vlade jedne zemlje znao u trenutku kad reši da zatvori granice. Kako pričaju po Hrvatskoj, sve je to zato što se Milanović zaigrao pred izbore. Hteo je da pokaže čvrstu ruku, pa mu se očito omaklo. Sad ga svi osuđuju, od suseda do viđenijih hrvatskih intelektualaca. Svima je jasno da je napravio propust od kojeg se Hrvatska i Srbija neće skoro oporaviti. Na kraju krajeva, nikako ne treba osuđivati hrvatski narod zbog toga što jedan političar, makar on bio idiot, vodi sumanutu politiku. To je jasno svima u Hrvatskoj, svima u Srbiji, svima u EU. Svima osim Milanoviću. Osobenjaku - idiotu (vrednosni sud).

(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track