GORAN HADŽIĆ U TAJNOSTI STIGAO U HAG: Pre poletanja ručao u restoranu sa nevenčanom suprugom!
Foto: Slađana Stojanović

GORAN HADŽIĆ U TAJNOSTI STIGAO U HAG: Pre poletanja ručao u restoranu sa nevenčanom suprugom!

Politika -
Hadžić je u tajnosti, kako se ne bi mediji okupljali kao prilikom dolaska, odletao tokom večernjih sati

NOVI SAD - Haški optuženik Goran Hadžić vraćen je u petak veče u Hag, pošto je još prilikom puštanja na uslovnu slobodu, maj bio određen kao povratak, ali se nije znao tačan datum. Goran je u tajnosti, kako se ne bi mediji okupljali kao prilikom dolaska ispred njegove kuće, odletao večernjim letom.

Od izvora saznajemo da je bez ikakvih problema stigao u pritvorsku jedinicu.

- U petak oko 13 časova, Goran je sa svojom nevenčanom suprugom Borislavom Mitrović u pratnji predstavnika Komiteta koji su bili zaduženi da ga svakodnevno obilaze, zajedno ručao. Oni su sa Goranom, od njegove kuće, pešice prošetali do restorana “Dvor”, koji je u blizini, gde su ručali u bašti, ne krijući se od znatiželjnih prolaznika koji su ga prepoznali - kaže izvor blizak ovoj porodici, dodajući da su ga mnogi zaustavljali kako bi ga samo pozdravili.

Goranov povratak je po rešenju Haga, u kojem se navodi da je potrebno da ovog meseca ponovo obave pregledi u narednih nekoliko dana i trebalo bi da daju tačnu sliku njegovog trenutnog zdravstvenog stanja. Podsetimo, Hadžić ima tumor na mozgu u poodmakloj fazi, a dijagnostikovan je u novembru prošle godine. Do sada je primio dve hemoterapije, koja su izazvala dosta poremećaja u njegovom organizmu. Tokom boravka u njegovoj porodičnoj kući, sa njim nije bila venčana supruga Živka, s obzirom da je Goranova želja bila da sa njim to vreme bude nevenčana supruga Borislava, sa kojom ima ćerkicu iz vremena dok se krio.

Sa Živkom ima sina Srećka i ćerku Ivanu. Venčana supruga Živka, dok je Goran boravio u Novom Sadu bila je kod njihove ćerke. Inače, ispred kuće Goranove u ulici Aranj Janoša, od momenta kada je stigao, pa sve dok nije otišao, 24 sata su bila patrolna kola novosadske policije. Goran je šetao u blizini kuće, ali uvek uz pratnju, a bio je i na fudbalskoj utakmici Vojvodina-Partizan, a kući su mu dolazili mnogobrojni rođaci, koje godinama nije video.

Da li će se Goran vratiti ponovo u Novi Sad, posle završenih lekarskih pregleda koji su zakazani u Hagu, to za sada niko ne zna, ali će njegov advokat to tražiti i očekuju da će Haški tribunal imati razumevanja, s obzirom na težinu njegove bolesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track