Goran Perčević: Sudija, nemojte da me pritvarate!

PRPA Tajkun na saslušanju molio za slobodu, ali uzalud

Goran Perčević: Sudija, nemojte da me pritvarate!

Crna Hronika -
Nisam hteo da bežim, hteo sam da se predam, pravdao se osumnjičeni za milionske zloupotrebe u Univerzal banci, koji će narednih trideset dana ipak provesti u zatvoru

BEOGRAD - Vlasniku „Interkomerca“ Goranu Perčeviću sinoć je određen pritvor do 30 dana, pošto je saslušan pred sudijom za prethodni postupak.

- Nisam hteo da bežim, molim vas, nemojte mi određivati pritvor. Hteo sam da se predam - rekao je Perčević tokom saslušanja, saznaje Kurir.Milivoje Ćosović i Slađan Žujović, koji su uhapšeni zbog sumnje da su Perčeviću pomagali u skrivanju, pušteni su da se brane sa slobode. Perčević je osumnjičen za zloupotrebe u Univerzal banci koje su dovele do njenog gašenja - učestvovao je u uzimanju 34 zajma vrednosti 1,4 milijarde dinara bez odgovarajućih garancija.

Perčevića brani Dragiša Vukašinović, kao i Dragoslava Kosmajca
Perčevića brani Dragiša Vukašinović, kao i Dragoslava Kosmajca

On nije iznosio odbranu na saslušanju pred zamenikom višeg javnog tužioca, jer nije imao advokata. Međutim, njegov prijatelj Ćosović, u čijem je stanu Perčević i uhapšen u subotu, dok se navodno krio u ormanu, opisao je kako ga je „školski drug ocinkario“.- U subotu ujutru kolege su mi prenele da je ministar Nebojša Stefanović rekao da je za Perčevićem raspisana poternica. Zvao sam Perčevića, ali nije bio dostupan, a kasnije me je pozvao i rekao mi da dođem na OMV pumpu kod VMA, što sam i uradio, ali tamo ga nisam zatekao. Opet me je pozvao i rekao da dođem ispred sportskog centra „Banjica“. Tada su mi prišle dve osobe u civilu i zatražile da im predam ličnu kartu. S njima je bio i Perčević - rekao je tužiocu Ćosović, koji nije objasnio odakle Perčeviću ključ od njegovog stana, a kazao je da je mislio da ga je Perčević pozvao da bi ga odvezao u policiju.Tajkun je pred tužiocem izneo samo lične podatke, ali nije pomenuo da je vlasnik kafea. Rekao je da od imovine ima dva stana od 80 metara kvadratnih i da je suvlasnik firme „Interkomerc“, kao i da mesečno zarađuje oko 2.000 evra, te da mu je supruga zaposlena u Oportjuniti banci, ali da od te banke nije uzimao kredite.Perčevićevi advokati Gradimir Nalić i Dobrivoje Glavonjić odbili su da prisustvuju jučerašnjem saslušanju zbog štrajka advokata, pa je ovom tajkunu dodeljen advokat po službenoj dužnosti, Dragiša Vukašinović, koji je iz istog razloga i pravni zastupnik Dragoslava Kosmajca.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track