GRAĐANI MAŠU SA PROZORA, CENTROM ODZVANJAJU PIŠTALJKE: Ovako su tviteraši pratili PROTEST u Beogradu
Foto: KurirTv

Šesti dan uličnih demonstracija

GRAĐANI MAŠU SA PROZORA, CENTROM ODZVANJAJU PIŠTALJKE: Ovako su tviteraši pratili PROTEST u Beogradu

Politika -

BEOGRAD - Protest studenata u Srbiji nastavljen je i šesti dan u Beogradu, a danas su im se pridružili članovi sindikata vojske i policije, koji su zajedno sa njima krenuli u protestnu šetnju uz Marš na Drinu.

Društvene mreže danima gore od komentara kojima se prate protesti, a najaktivniji su, kao i obično, tviteraši kojima nijedan detalj nije mogao da promakne.

I dok je na mnoge najsnažniji utisak sa današnjih demonstracija ostavila masu koju ni kiša nije sprečila da prođe centralnim ulicama prestonice, drugi su masovno "šerovali" fotografiju starije žene koja je sa prozora pozdravila kolonu, držeći u rukama fotografiju pokojnog premijera Zorana Đinđića.

"Nemojte da brojite koliko nas ima dok i ja ne stignem", "Hajmo, narode", "Ako mogu profesori, možemo i mi", "Velika podrška za vojsku, policiju, studente, za sve građane koji protestuju protiv diktature! Dno je na vrhu", samo su neki od komentara kojima je Tviter zatrpan.

Okupljanje članova reprezentativnih Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, koji protestuju nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu, počelo je danas u podne ispred Vlade Srbije.

Njima su se danas pridružili i građani, mahom mladi, koji šesti dan protestuju nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije.

Okupljeni nose državne i sindikalne zastave, kao i transparente "Oteli su mi stan, smanjili penziju, šta je sledeće", "Tuđe nećemo, svoje ne damo", "Protiv dikskriminacije", "No pasaran", "Hoćemo da živimo ne, da preživljavamo", "Protiv diktature kapitala"...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UŽIVO PROTEST 6. DAN Koalicija vojska, policija, narod krenuli ka skupštini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track