GROF OD ŠUMADIJE: Radomir Nikolić ima njive, šume, vinograde, livade, kuće...
Foto: CILE

Stekao zavidnu imovinu

GROF OD ŠUMADIJE: Radomir Nikolić ima njive, šume, vinograde, livade, kuće...

Politika -
Prema zvaničnoj biografiji, sin predsednika Srbije je radio kao privatnik, a zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i u JP „Srbijagas“, gde su prosečne plate oko 70.000 dinara

Sin predsednika Srbije Radomir Nikolić, odnedavno gradonačelnik Kragujevca, do svoje 38. godine stekao je zavidno bogatstvo. Nejasno je samo kako. Pošto je pre mesec i po dana postao javni funkcioner, Radomir Nikolić je imao obavezu da dostavi podatke o imovini i prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije. Javnost prvi put ima uvid u to kako živi i šta sve poseduje predsednikov sin.

Samo letimičnim pogledom na njegovu imovinsku kartu stiče se utisak da je šef Izvršnog odbora SNS pravi šumadijski veleposednik, piše Blic.U svom vlasništvu ima blizu 10 hektara zemlje i nekoliko nekretnina ukupne površine 740 metara kvadratnih. Osim porodične kuće i oko sedam ari zemlje koje je dobio na poklon, sve ostalo je kupio.Nikolić je naime, kako je to naveo u imovinskoj karti, izgradio tri vikendice, letnju kuhinju i garažu. Samo jedna njegova „vikendica“ ima čak 225 kvadrata. Druga “vikendica” je nešto manja, poput petosobnog stana, ali za razliku od prve, nema tavan, već samo podrum i prizemlje.

Letnja kuhinja od 73 kvadrataImpozantna je i površina objekta koji je Nikolić prijavio kao “letnju kuhinju”, iako ima čak 73 kvadrata i veličine je trosobnog stana.Gradonačelnik Kragujevca, osim političkih, ima i poljoprivrednih ambicija. U Bajčetini, prema podacima koje je dostavio Agenciji, kupio je nešto više od pet ari šume. Vlasnik je i vinograda koji se prostire na placu od oko četiri ara.

U rodnom selu svog oca takođe je kupio livadu i njivu ukupne površine oko osam hektara. Nikolić je i vlasnik zemlje koja se nalazi na teritoriji grada Kragujevca. Na poklon je dobio jednu njivu i zemljište od oko sedam ari, dok je ostalo kupio.Agenciji je prijavio da nema deviznu štednju, kola u svom vlasništvu, kao i da ne koristi stan u službene svrhe.Prema zvaničnoj biografiji, Radomir Nikolić je radio kao privatnik, a zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i u JP „Srbijagas“, gde su prosečne plate oko 70.000 dinara.Detaljnijih podataka o njegovom radnom iskustvu i godinama koje je proveo na određenom radnom mestu nema. Kao gradonačelnik prima platu 126.000 dinara. Nikolić je oženjen Milicom i imaju troje dece.Radomira Nikolića smo hteli da pitamo kako je stekao sve što ima i kako se to postiže u Srbiji, ali se juče nije javljao na telefon.Sin ima više od ocaPodaci o imovini Radomira Nikolića otkrili su da predsednikov sin poseduje daleko vredniju imovinu od svog oca. Tomislav Nikolić, kako piše na sajtu Agencije, ima nešto više njiva i livada od Radomira, ali je daleko siromašniji u nekretninama - ima „samo“ petosobni stan od 190 kvadrata, koji je kupio. Šef države je od svog sina dobio na poklon i automobil “audi 6”, proizveden 2003. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track