HAN I FAJON: Osuđujemo napad na premijera Vučića
Foto: Profimedia

Incident u Potočarima

HAN I FAJON: Osuđujemo napad na premijera Vučića

Politika -
Komesar Han je napisao da komemoracija predstavlja pružanje ruke i da se dostojanstvo i poštovanje moraju očuvati

BRISEL - – Generalni sekretar Saveta Evrope Tornbjorn Jagland osudio je danas napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije za srebreničke žrtve u Potočarima, a u osudi su mu se pridružili i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i poslanica Tanja Fajon . “

Osuđujem današnji napad na premijera Vučića. Potočari bi trebalo da budu mesto za promišljanje i pomirenje, a ne za nasilje”, napisao je Jagland na svom tviter nalogu.

Komesar Han je putem svog naloga tu poruku retvitovao (ponovio), a nešto ranije danas i napisao da komemoracija predstavlja pružanje ruke i da se dostojanstvo i poštovanje moraju očuvati.

Han je u toj poruci “tagovao” (označio) Vučića kako bi pojasnio da je to njegov komentar na današnji incident.

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon, koja je i sama prisustvovala komemoraciji, poručila je da se gnuša napada. “Moramo da koristimo reči, a ne kamenje”, poručila je ona preko tvitera. Vučić je prisustvovao danas komemorativnom skupu u Potočarima, ali je u jednom trenutku napadnut kamenicama, cipelama i flasama s vodom. Premijer je pogođen kamenom u glavu, a naočare slomljene. Policija je intervenisala i sukobila se sa napadačima, a srpska delegacija je evakuisana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track