HAOS U DS Stefanović: Pajtiću, mani se Živkovića!

Fajt 1: Sukob demokrata zbog koalicionih partnera

HAOS U DS Stefanović: Pajtiću, mani se Živkovića!

Politika -
Šef poslaničke grupe DS žestoko se protivi koaliciji i sa Dušanom Petrovićem i sa Verkom Stevanovićem, dok lider stranke ne odustaje od ideje da sa njima napravi pakt

BEOGRAD - Lider DS Bojan Pajtić i šef poslaničke grupe demokrata u Skupštini Srbije Borislav Stefanović oštro su zaratili zbog puta kojim stranka treba da ide, ali i zbog izbora koalicionih partnera za potencijalne vanredne izbore, saznaje Kurir u ovoj stranci.I sam Stefanović je svojom porukom na Tviteru potvrdio naša saznanja, napisavši: „Ako mislite da je dovoljno manje zlo i skupljanje novog DOS, varate se. Politika i program, braćo, a ne zvona i praporci.“Čeda bi sa SNS- Ni Pajtić ni Stefanović neće otvoreno reći loše jedan o drugom, ali javna je tajna da nisu u dobrim odnosima. Tačnije, oni nemaju nikakve odnose. Pajtić u stvari hoće da pravi dil sa Zoranom Živkovićem, Dušanom Petrovićem i Verkom Stevanovićem iz Kragujevca, dok se Stefanović tome žestoko protivi. On ne želi da se pravi koalicija od otpadnika, ljudi koji su omraženi i koji nemaju podršku građana - kaže naš izvor iz DS.Međutim, Stefanović za Kurir tvrdi da nema svađe, ali potvrđuje da je protiv odluke o pravljenju nekog novog DOS koji bi činili Živković, Petrović, Verko, pa i Tadić i Jovanović.Pat-pozicija- DS ništa neće dobiti ako se udruži sa onima koju su nekad bili DS, već mora da promeni politiku. Nisam uništitelj DS, samo predlažem, a na stranačkim organima je da donesu odluku - uverava Stefanović. Na naše pitanje da li će, ukoliko se njegov plan ne usvoji, napustiti DS, kaže da se neće ništa desiti.I prvi čovek DS Bojan Pajtić tvrdi da sa Stefanovićem nije u svađi.- Zalažem se da se okupi blok onih stranaka koje se nedvosmisleno protive politici Aleksandra Vučića, a to su stranke sa kojima organizujemo proteste po Srbiji - rekao je Pajtić i praktično potvrdio naša saznanja.Analitičar Milan Nikolić ističe da je Demokratska stranka maltene u pat-poziciji i šta god da uradi, kliže ispod cenzusa.- Sukob Borka Stefanović i Bojana Pajtića postao je otvoren. A šta god da se desi, za njih će to biti još lošija situacija. I ako dođe do još jednog raskola unutar DS i ako se udruže sa bivšima. Oni jednostavno moraju da nađu novu politiku i krenu dalje, ovako će nestati sa političke scene - mišljenja je Nikolić.

Zbog njega zakrvili... Zoran Živković
Zbog njega zakrvili... Zoran Živković

OptimistaPAJTIĆ: VUČIĆ ĆE SE IZNENADITI REZULTATIMALider DS Bojan Pajtić kaže da je DS svejedno kada će biti raspisani vanredni izbori.- Premijer Aleksandar Vučić će se iznenaditi rezultatima, budući da se u javnosti neprestano umanjuje i marginalizuje uticaj demokrata - rekao je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja