HAOS U KOALICIJI: Vučić besan na Dačića!
Foto: Dado đilas, Zorana Jevtić

Predsednik Vlade isprozivao svog zamenika, ovaj ga pozdravio iz Njujorka

HAOS U KOALICIJI: Vučić besan na Dačića!

Politika -
Premijer javno lupio packe šefu diplomatije zbog čestog odsustvovanja iz Nemanjine, lider SPS mu uzvratio da ga je lično poslao na putovanja

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić kritikovao je juče, na 100. sednici Vlade, svog zamenika i šefa diplomatije Ivicu Dačića, poručivši mu da bi trebalo češće da dolazi u Nemanjinu 11.

- Najčešći su bili, u procentima, Vučić i Lončar, zatim Antić, Ilić, Stefanović, Bogosavljević, Sertić, Ljajić, Udovički, Vulin, Verbić, Gašić, Udovičić, Joksimović, Selaković, Mihajlović, Tasovac, Vujović i Dačić. Dačić bi mogao češće da dolazi na sednice Vlade, bez obzira na putovanja i na sve obaveze - pobrojao je Vučić.Odgovor iz SADIvica Dačić kritike šefa nije čuo uživo jer je opet otputovao, i to u Ameriku. Ipak, nije mu ostao dužan.- Uvek dolazim na sednice kada sam u zemlji, a u inostranstvo putujem isključivo službeno, na osnovu odluka Vlade. Danas, na primer, govorim na sednici Saveta bezbednosti UN, susreo sam se sa Ban Ki Munom, sa ministrima spoljnih poslova Kine, Rusije, Ukrajine, Nigerije, Venecuele, Malezije i Novog Zelanda, a sutra i prekosutra sam u Vašingtonu u Kongresu i na sastanku sa Kerijem - nabrajao je Dačić za Kurir stavke iz svog zgusnutog rasporeda.

Odbrana lideraU odbranu svog šefa stao je poslanik SPS Branko Ružić.- Reč je o Vladi Srbije, a ne o školi i odnosu razrednog starešine i učenika koji opravdavaju odsustvo. Uveren sam da je premijer smetnuo s uma da se prvi potpredsednik njegove vlade u kapacitetu ministra spoljnih poslova i predsedavajućeg OEBS nalazi u veoma važnoj poseti Vašingtonu i Njujorku, koja će zasigurno mnogo značiti za jačanje kredibiliteta Vlade - kaže Ružić.Vučić je rekao i da nije održana nijedna telefonska sednica od početka njegovog mandata.

O Evropskoj unijiOTVARAMO PREGOVORE U JUNU

Vučić očekuje da će u junu ili septembru biti otvorena prva poglavlja u pregovorima sa EU.- Brzina otvaranja poglavlja će dobrim delom zavisiti od učešća ili neučešća Srba u institucijama Prištine - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track