HIT MESTO ZA IZLAZAK: Mrka vodio Anu Bekutu u Prokop!
Foto: Stefan Jokić Dragan Kadić

Čemu skupi restorani i fensi mesta

HIT MESTO ZA IZLAZAK: Mrka vodio Anu Bekutu u Prokop!

Politika -
BEOGRAD - Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić rekao je da u Prokop treba uložiti još najmanje 160 miliona evra.
1 / 8 Foto: Stefan Jokić

"Vodio sam pre neki dan Anu Bekutu tamo, nije verovala da ne može da se siđe dole. Za dva sata koliko smo tamo proveli, nijednog putnika nismo videli. Kažu ‘završeno’, a nema stanične zgrade, nema pristupnih saobraćajnica, nema ljudi... Daleko je to od završenog", rekao je Mrkonjić.

Prema njegovim rečima, za Prokop je potrebno uložiti još 80 miliona za saobraćajnice i isto toliko za staničnu zgradu. "Veliki projekat ne može malo da košta: od 1971. godine, kada je doneta odluka da se udje u realizaciju Beogradskog čvora pa do danas u njega je uloženo oko milijardu evra. Dosad je završeno oko 95 odsto planiranih radova. Ostalo je pet odsto i to: deo u Prokopu i deo u još dva objekta Železničke putničke stanice "Zemun" i "Kijevo", rekao je Mrkonjić koji je po struci saobraćajni inženjer.

Ranije Mrkonjićeve opaske o Prokopu izazvale su oštre polemike izmedju koalicionih partnera SPS i SNS, a od Mrkonjićevih reči ogradio se i šef socijalista Ivica Dačić koji je kazao da je to bio samo lični stav pojedinca.

Mrkonjić je kazao da ga je premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić pozvao samo jednom od kada više nije ministar. "Kad je krenuo onaj Bal na vodi (projekat Beograd na vodi), kako se ono zove, Vučić me je pozvao, jedini put otkako nisam ministar, da ga podržim jer se struka pobunila, velika se galama digla. Upozorio sam ga da je samo oslobađanje Savskog amfiteatra uslovljeno sa milijardom evra. I on je pao sa stolice", rekao je počasni predsednik SPS.

"Vučić me pitao šta to ima Milošević, a ja nemam"

Prema njegovim rečima, Vučić mu je odgovorio da projekat raspolaže sa 300 miliona evra. "Kažem: odlično, ali vodi računa da moraš da premestiš autobusku stanicu koja je takođe pola milijarde i moraš da završiš metro. Da bi sve to moglo da se završi, tebi treba milijarda da bi mogao da se oslobodi i koristi prostor stare stanice. Ti možeš da nabodeš dva solitera tamo, ali to je čir. Kaže on: "Znam, ali da iskoristim tih 300 miliona znači na brzinu da imamo to", a ja njemu: "Dobro, ali prvo završi Prokop", citirao je Mrkonjić razgovor sa Vučićem. Mrkonjić je preneo i da ga je Vučić jednom upitao šta je to što je imao Milošević, a što nema on (Vučić).

"Ja mu kažem: uzeo je mene (Milošević) jer zna da znam i verovao mi je, a ti ne veruješ nikome", naveo je počasni predsednik SPS. Prema njegovim rečima, problem naprednjaka je što misle da niko pre njih ništa nije radio, pogotovo bivša vlada.

"Najveći podsticaj završetku svih radova na infrastrukturnim projektima bio je između 2008. i 2012. godine: ta vlada je nastavila realizaciju svih infrastrukturnih projekata koji su prekinuti posle 5. oktobra, štaviše - u koalicioni sporazum tadašnjih činioca te vlade, SPS, DS i URS ugradjen je zaključak da je prva i najvažnija stvar realizacija infrastrukturnih projekata na koridoru 10 i 11", rekao je on.

Mrkonjić je pohvalno govorio i o bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, sadašnjem lideru Socijaldemokratske stranke, i kazao da je on uradio za infrastrukturu više nego svi predsednici pre njega.

(Beta/Vreme)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track