HIT Vulin: Ko hoće na more, nek izađe iz vlasti!
Foto: Marina Lopičić

Ministar o Ružićevom brčkanju u Grčkoj

HIT Vulin: Ko hoće na more, nek izađe iz vlasti!

Politika -
Nakon što je socijalista rekao da ne shvata demagogiju o letovanju funkcionera, ministar mu poručio da se SPS izjasni da li je u opoziciji. Pošto je Ivica Dačić branio Ružićevo pravo na putovanja, Vulin potkačio i njega

BEOGRAD - Aleksandar Vulin, ministar za rad, obrušio se juče na Branka Ružića, predsednika IO SPS, zato što će da ide na letovanje u Grčku! Vulin je čak otišao toliko daleko da je rekao da je legitimno da Ružić napada vlast ali da nije legitimno da sedi u toj vlasti i bude deo nje.Pored Ružića, naravno, potkačio je i njegovog šefa, Ivicu Dačića, koji je pak stao u odbranu svog kolege iz stranke. Dačić je u vezi s tim kazao da teško da će Vučića i njegovi iz SNS da poslušaju. Vulin je na to odgovorio da šef diplomatije pred najteže pregovore u Briselu ima vremena da se bavi letovanjem!A što ne odeš?- Legitimno je da Ružić napada vlast, ali nije legitimno da sedi u toj vlasti i da bude deo nje. SPS mora da se opredeli - rekao je Vulin i dodao:- Treba da znamo ako Ružić govori u Dačićevo ime.Dačić bi morao, kako je rekao Vulin, da kaže ko još govori njegovim glasom unutar SPS. Ministar za rad je još kazao i da mu je zanimljivo da u trenutku kad imamo Rezoluciju o Srebrenici i hapšenja u svega nekoliko dana i kad se ide na možda najteže pregovore u Brisel, ministar inostranih poslova ima vremena da se bavi letovanjem i kritikama onih koji ne letuju.Vulin je još rekao da smatra da, bez obzira na to što Ružić napada ministra za rad i kritikuje premijera zato što je zamolio, a nije nikom naredio, da ostane u Srbiji, ovde ne govori svojim glasom.A „opozicionar“ u vladajućoj koaliciji Branko Ružić, koji je u razgovoru za naš list rekao da će deo odmora provesti u Srbiji, ali i u Grčkoj, na moru, kad je čuo šta je Vulin rekao, kratko je poručio da prestanemo da ga zasmejavamo.

Tri prsta... Branko Ružić sa decom u bazenu na odmoru u Kuršumliji
Tri prsta... Branko Ružić sa decom u bazenu na odmoru u Kuršumliji

Pustite Ivicu- Nemojte me više zasmejavati. I ostavite Ivicu na miru - dodao je Ružić, koji je juče na svom Fejsbuk profilu okačio fotografije sa porodičnog odmora u Kuršumliji.Podsetimo, Ružić je kazao da ide u Grčku, a izjave većine ministara, uključujući i njegovog šefa da nemaju vremena ni da misle o odmoru, a kamoli i da odu, prokomentarisao:- Demagogiju onih koji govore da ne idu nigde na odmor mogu da razumem, ali ne podržavam.

Eto ti sadŠEF SPS SE UĆUTAOIvica Dačić, iako ga je Aleksandar Vulin prozvao i izneo niz uvreda na njegov račun, juče nije odgovorio na SMS s konkretnim pitanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track