HRABRO DUDA IVKOVIĆ: Ova vlast je najgora od svih do sada, više nemamo vremena!

BORBA: Janković zvanično otpočeo izbornu kampanju

HRABRO DUDA IVKOVIĆ: Ova vlast je najgora od svih do sada, više nemamo vremena!

Politika -

Ova vlast je najgora od svih do sada, a mi nemamo vremena da čekamo da se raspadne. Sada imamo za koga da glasamo, poručio je Dušan Duda Ivković, višestruki košarkaški šampion Evrope na predizbornom skupu Saše Jankovića!

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković velikom konvencijom u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu otpočeo je juče kampanju za šefa države. Na konvenciju je došao veliki broj poznatih ličnosti, a svi koji su stali za govornicu pozvali su okupljene da glasaju za Jankovića jer „konačno imaju za koga“.Podršku doskorašnjem zaštitniku građana dali su glumci Predrag Ejdus, Branislav Trifunović, Branislav Lečić, Branko Cvejić, muzičar Ognjan Radivojević, pevač Vlado Georgiev, demokrate Dragan Šutanovac, Dragoljub Mićunović i Radoslav Milojičić Kena, lider NS Zoran Živković, košarkaški trener Dušan Duda Ivković, reditelji Zdravko Šotra, Goran Marković, Stevan Filipović, psiholog Žarko Trebješanin, Gorica Mojović...Intonirali „Bože pravde“Konvencija je počela intonacijom srpske himne „Bože pravde“, a zatim je glumac Dragan Mićanović simbolično recitovao pesmu „Naši dani“ Vladislava Petkovića Disa. Usledila je pesma „Izađi i bori se“, koja je odabrana da prati Jankovićevu kampanju. Voditelji programa bili su radijski voditelj Igor Brakus i TV lice Tanja Vojtehovski.Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković pozvao je sve da glasaju za Jankovića jer nema vremena da se čeka da se vlast raspadne.- Nikada za deset godina nisam čuo da mu se neko obratio a da nije bio primljen, saslušan. Nikada niko ništa loše o njemu nije rekao. Ova vlast je najgora od svih do sada, a mi nemamo vremena da čekamo da se raspadne. Pojavio se nenamireni Velja, sutra će možda nenamireni Toma, i tako njih, kako kažu, 500.000. Imamo za koga da glasamo - istakao je Ivković.Da ne bude strahaZoran Živković, lider Nove stranke, prve partije koja je podržala Jankovića, citirao je ubijenog premijera Zorana Đinđića i ocenio da bi i on dao podršku bivšem ombudsmanu.- Da se ponovo zna razlika između pravde i nepravde, žita i kukolja, to je naša ljudska obaveza. To je pre 15 godina rekao Zoran Đinđić, a da je on večeras ovde, i on bi podržao Jankovića! - kazao je Živković.Poslednji je govorio Saša Janković:- Sa osećanjem časti i zahvalnosti, vaš sam kandidat za predsednika Srbije! Kad god je naša zemlja bila u opasnosti, obični ljudi poput mene i vas su je spasavali. Za Srbiju, za ljude! One koje čekamo smo mi! Platili su ih, ali tek će da ih koštaju lažne diplome. Koštaće ih životi iz helikoptera i poplava. Kako smeju da pominju helikoptere i avione? Gledao sam danas taj spot, čovek nam preti: ako on ne bude sve, da će avioni padati sa neba - rekao je Janković i dodao da je država Srbija „danas privatna firma porodice Topalović“.- Svađaju se oko plena, dalje neće moći. Ozdravićemo Srbiju, i to je moguće. Izađimo na izbore i glasajmo. Pokrenimo prijatelje i rođake. Ako i kada postanem predsednik, vratiću dostojanstvo čoveku i smisao institucija.Janković je poručio još i ovo:- Dosta je bilo ponižavanja, Beograda na vodi i Srbije na hlebu i vodi, lažnih diploma i vazduplohova, provokacija, huškanja, tabloida, državnih udara, pretnji i laži. Ovo ne sme da bude zemlja straha.

Dragan ŠutanovacSVE STAGNIRA ILI PROPADASkupu se obratio i Dragan Šutanovac.- Ne postoji nijedan segment društva koji je unapređen u poslednjih pet godina, sve ili stagnira, ili propada. Srbija je postala nebezbedna zemlja, sa sve većim porastom kriminala i porodičnim nasiljem. Srbija je postala zemlja u kojoj nema prava ni pravde, s najnižim platama u regionu, nezaposleni ne mogu da se zaposle, a zaposleni ne mogu pristojno da žive od svog rada - istakao je lider DS.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track