SPECIJALNI GOST: Hrvatski premijer dolazi u Kraljevo da gleda Novaka
Foto: Beta/lana Svila Dominić I Ap

Zoran Milanović na Dejvis kup meču

SPECIJALNI GOST: Hrvatski premijer dolazi u Kraljevo da gleda Novaka

Politika -
Teniski savez Hrvatske obavestio kolege iz Beograda da bi tokom održavanja prestižnog takmičenja u Kraljevu među specijalnim gostima mogao biti i šef hrvatske vlade

BEOGRAD - Hrvatski premijer Zoran Milanović mogao bi biti specijalan gost tokom predstojećeg Dejvis kupa, koji će se održati u Kraljevu sledećeg vikenda (od 6. do 8. marta), kada će se sastati teniske reprezentacije Srbije i Hrvatske! Prema informacijama Kurira iz nekoliko izvora, poseta šefa hrvatske vlade bila bi neformalna.- Teniski savez Hrvatske je imejlom obavestio svoje kolege iz Srbije da bi tokom održavanja Dejvis kupa važna zvanica mogao biti i šef hrvatske vlade. Činjenica je da je Dejvis kup dobra prilika da hrvatska vlada povuče marketinški potez i pošalje političku poruku da želi otopljavanje odnosa sa Srbijom - kaže izvor Kurira.Pojačano obezbeđenjeU Hrvatskom teniskom savezu nisu želeli da komentarišu naša saznanja, pa su nas uputili na hrvatsku vladu. Tamo pak nisu mogli da potvrde, ali ni da demantuju naša saznanja.- U ovom trenutku ne raspolažemo tom informacijom - kratko je za Kurir rekao portparol hrvatske vlade Nikola Jelić.Menadžer Teniskog saveza Srbije Čeda Šoškić nešto je informisaniji od kolega iz susedstva.- Dobili smo informaciju da bi Milanović mogao doći na meč između Srbije i Hrvatske, ali niko nam nije potvrdio da će se on pojaviti u Kraljevu - kazao je Šoškić.U MUP nezvanično kažu da će, ukoliko do ove posete dođe, mere bezbednosti biti podignute na viši nivo, naročito u hali u kojoj će se održavati teniski turnir.Vrhunski tenisKako je najavljeno, na turniru će učestvovati i svetski broj jedan Novak Đoković, pa bi hrvatski premijer imao priliku da uživa u najkvalitetnijem tenisu.Podsetimo, Milanović je u Beogradu poslednji put bio na „Igmanskoj inicijativi“ 2013. godine, a domaćin mu je bio tadašnji premijer Ivica Dačić. On je otkazao posetu Beogradu tokom održavanja Samita jugoistočne Evrope i Kine uz obrazloženje da ima unapred ugovorene obaveze. Ipak, Samit se održavao u jeku predizborne predsedničke kampanje i puštanja Šešelja na slobodu, pa je zbog takve odluke hrvatska štampa bila kritički nastrojena prema njemu, uz obrazloženje da je stranačke interese stavio iznad političkih.(S. M. - P. N.)

Ako nađe vremenaI PREMIJER SRBIJE MOŽDA U KRALJEVUNaši izvori u Vladi Srbije kažu da ih hrvatske kolege nisu zvanično obavestile o eventualnom dolasku Milanovića na Dejvis kup. U kabinetu premijera rečeno nam je da će Aleksandar Vučić odgledati uživo neki teniski meč - ako mu to dozvole obaveze, pa bi to mogao biti i neformalan susret dvojice državnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track