HRVATSKI PREMIJER: Koliko znam Vučić dolazi u Dubrovnik, ali to još nije sigurno
Foto: Beta Damir Sencar

Premijer Srbije još nije doneo konačnu odluku

HRVATSKI PREMIJER: Koliko znam Vučić dolazi u Dubrovnik, ali to još nije sigurno

Politika -

ZAGREB - Hrvatski premijer Tihomir Orešković izjavio je danas da prema njegovim saznanjima predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Dubrovnik na Kroacija forum 2016, ali da to, kako je rekao, još nije sigurno.

"Koliko znam, Vučić dolazi, ali to još nije sigurno, s obzirom na to da se promenila forma samita", rekao je Orešković odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Hrvatske.

"Ovog puta neće biti premijerskog foruma, već će umesto toga biti ministarski forum koji bi trebalo da vodi Božo Petrov. Naravno da ću i ja biti tamo, ali ne znamo hoće li taj nivo odgovarti drugima", kazao je Orešković, prenela je Hina.

Srpski premijer Aleksanar Vučić potvrdio je juče da je dobio poziv hrvatskog premijera da prisustvuje Koracija forumu u Dubrovniku, ali da verovatno neće učestvovati jer, kako je rekao, ne vidi šta bi značajno moglo da se uradi na tom skupu.

"Nisam još doneo konačnu odluku, samo zato što ne vidim šta bismo supstancijalno mogli da uradimo. Ali sam uvek spreman za razgovor", rekao je Vučić i istakao da će Srbija moći da ispruči sve obećano i dogovoreno tokom boravka hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Vojvodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track