HRVATSKI VETERANI HOĆE SUSRET SA VUČIĆEM: Traže da se sedne za sto i razgovara
Foto: Printscreen N1 Zagreb

Inicijativa

HRVATSKI VETERANI HOĆE SUSRET SA VUČIĆEM: Traže da se sedne za sto i razgovara

Politika -

ZAGREB - Predstavnici hrvatskih veterana iz Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije rekli su posle razgovora sa Zoranom Milanovićem da ne žele da se političari služe huškačkim jezikom, već da se smire tenzije i uspostave osnosi sa Srbijom.

"Danas smo pozvani na sastanak od strane SDP-a, bio je u svezi poglavlja 23 i 24 i odnosa sa Srbijom. Želeli smo da naučimo Milanovića i SDP demokratiji i dijalogu", rekao je veteran Dražimir Jukić.

Njegov kolega Josip Klemm dodao je da veterani ne žele da se političari služe huškačkim jezikom.

"Pozivamo javnost da se smire tenzije, da uspostavi odnose s Republikom Srbijom i da se omogući mogućnost radnih sastanaka. Ovako nigde nećemo doći. Nakon izbora se niko ne brine o nama. To smo rekli i Milanoviću. Mi smo protiv zatvaranja granica, jer to neće dovesti nidokud. Mi se zalažemo za dijalog i mislimo da smo na dobrome pravcu, bez obzira što nismo naišli na razumevanje. Milanović možda ima nabrijaniji stav, mislimo da ipak treba da sednemo za sto, u cilju pronalaska naših nestalih, ali i zbog dobrosusedkih odnosa", objasno je Klemm.

Dodao je da nisu došli na sastanak da bi se bavili politikom, već da ne žele da generacije koje imaju tek 20 godina govore o ratu.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Imamo dovoljno životnog iskustva da znamo što smo prošli i ne želimo našoj mladoj generaciji da proživljava našu sudbinu", rekao je Klemm.

On kaže da branitelji ne mogu da biraju političare u Srbiji, ali da traže dijalog.

"Kada bi se razgovaralo za jednim stolom s Vučićem, da predsednica to inicira, sigurno bi se došlo do konkretnih rezultata", rekao je Klemm.

Naglasio je da će branitelji dići svoj glas "ukoliko se u budućnosti pojavi bilo ko ko bi narušavao dobrosusedske odnose".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track