POZNATI U KOLONI DEMONSTRANATA: Evo ko je sve podržao ulične proteste u Beogradu
Foto: Marina Lopičić

Šetnja centralnim ulicama prestonice

POZNATI U KOLONI DEMONSTRANATA: Evo ko je sve podržao ulične proteste u Beogradu

Politika -

BEOGRAD - Protest studenata u Srbiji nastavljan je i šesti dan u Beogradu, a danas im se pridružili članovi sindikata vojske i policije, koji su zajedno sa njima krenuli protestnu šetnju uz Marš na Drinu, ali i istaknute ličnosti iz javnog života.

1 / 13 Foto: Marina Lopičić

Koloni demonstranata među prvima se pridružio proslavljeni glumac Ateleja 212 Milan Caci Mihailović.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Ja imam veliko poverenje u vojsku i policiju. Smatrao sam da treba da dođem i da podržim i njih i studente. Mladost treba da podržimo. Ja sam od onih koji ne misle da je ovo tajna zavera", rekao je Caci za Kurir uoči početka današnjeg protesta.

KURIR TV UŽIVO PROTEST 6. DAN Koalicija vojska, policija, narod stigli do Palate Srbije

U gužvi smo primetili i reditelje Kokana Mladenovića i Janka Baljaka, ali i novoizabranog predsednika NUNS Slavišu Lekića.

I Lekić i Baljak su brojnim postovima na Tviteru uživo prenosili atmosferu sa beogradskih ulica, a uoči početka protesta ekipa Kurira je razgovarala i sa Ljubisavom Đokićem, poznatijim kao Džo Bagerista.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Očekivao sam tad 6. oktobar, a ovo će biti 6. oktobar. Ovi moraju da se lustriraju i da im se oduzme sva imovina. Treba smeniti vrh policije, vojske, sudstvo... Treba da se reformiše PIO fond. Mi koji smo radili i gradili državu imamo male penzije, a oni koji su rasturali imaju veliku. To mora da se reformiše. Ja primam 10.000 -12.000 dinara mesečno. Za mene se kače svi. Dva meseca su mi isključili struju, nije bilo nikog da mi pomogne. Biću tu svakog dana dok se ne smene svi do čistačice", rekao je za Kurir Džo Bagerista.

Demonstrante su danas podržali i lider pokreta Dveri Boško Obradović i psihološkinja Mila Alečković.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Proteste je podržala i poslanici kluba "Nova Srbija - Za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić koja je na Tviteru poručila da će uvek biti uz svoje studente.

Sliku sa protesta objavioi je i novinar Slobodan Georgiev, simbolično je nazvavši "April u Beogradu", a u koloni je viđen i sociolog Jovo Bakić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ONESVESTI SE: Pesma za kraj šestog protesta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track