IBRAN MUSTAFIĆ: Sve priče o Srebrenici su laž i prevara, Alija je saučesnik zločina Orićeve mafije

"Došao sam u Sarajevo da otvorim Pandorinu kutiju"

IBRAN MUSTAFIĆ: Sve priče o Srebrenici su laž i prevara, Alija je saučesnik zločina Orićeve mafije

Politika -

"Majke Srebrenice su pantljičare, a sve priče o Srebrenici su laži i prevara", rekao je Ibran Mustafić svedok Tužilaštva BiH u procesu protiv Nasera Orića, nakon što je isteran iz sudnice i pre početka svedočenja.

Mustafić je ovo izjavio usred Sarajeva pred većinom domaćih medija među kojima je bio i novinar BN TV."Ja sam došao na ovaj sud da branim čast nevine dece od ovih pantljičara koje su se ovde okupile, jednostavno, od onih koji su se predstavili kao heroji Srebrenice, a oni su ustvari heroji obmane Srebrenice", rekao je Mustafić.

On je rekao da Sud BiH ne dozvoljava istinu i da je očito da se radi o montiranom procesu."Došao sam u Sarajevo da otvorim `Pandorinu kutiju` i da cela javnost zna da je Srebrenica prodata. Haos je izrežiran u kuhinji Međunarodne zajednice, a Alija Izetbegović je bio saučesnik zločina zajedno sa mafijom iz Srebrenice na čelu sa Naserom Orićem", jasan je Mustafić.

Ibran Mustafić je za vreme rata bio predsednik izvršnog odbora SO Srebrenice i autor je knjige "Planirani haos" u kojoj govori o umešanosti bošnjačkog političkog vrha u Srebrenici tokom rata u BiH, te zloupotrebi civila u ratne svrhe.Mustafić tvrdi da je žrtvovan jedan narod u cilju zadobijanja svetske pažnje, te je Srebrenica projekat Međunarodne zajednice.

On je naveo i da je najmanje između 500 i 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice ubijeno od strane svojih sunarodnika tokom proboja ka Tuzli, jula 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji "ni po koju cenu ne smeju živi da se dokopaju slobode".

Nakon ovog incidenta u Sudu BiH i njegovog pokušaja diskvalifikovanja tezom "psihičke neuračunjivosti" Mustafić kaže da očekuje zaštitu policije, ali i celokupne javnosti.

(BN televizija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track