INCIDENT NA KONFERENCIJI: Slovaci ignorisali Kosovo, njihov ministar besno napustio skup!
Foto: Printscreen

Domaćin odbacio njihove zahteve

INCIDENT NA KONFERENCIJI: Slovaci ignorisali Kosovo, njihov ministar besno napustio skup!

Politika -

BRATISLAVA - Na ministarskoj konferenciji Praškog procesa povodom migrantske krize koja se danas održava u Bratislavi, domaćin Slovačka je potpuno ignorisala zahteve samoproglašene države Kosovo da oni na skupu budu predstavljeni u skladu sa Briselskim sporazumom.

Imajući u vidu da je reč o međunarodnoj konferenciji, a ne regionalnoj inicijativi, Slovačka je tzv. Kosovo predstavila u skadu sa Rezolucijom 1244, što je naljutilo ministra unutrašnjih poslova lažne države.

Na konferenciji i ministar Stefanović (Foto: MUP)
Na konferenciji i ministar Stefanović (Foto: MUP)

One je od juče lobirao da se Kosovo predstavi u skladu sa Briselskim sporazumom, međutim taj zahtev mu nije prihvaćen i on je zbog toga danas napustio konfereciju. Domaćin tome nije pridao nikakav značaj, već je sastanak odmah nastavljen kao da se ništa nije dogodilo.

Inače, a na konferenciji učestvuje i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je povodom migrantske krize poručio da ona nije prevaziđena i nije prošlost, već budućost Evrope. On je ponovio da je potrebno pronaći sveobuhvvatno i dugoročno rešenje.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track