INCIDENT U LONDONU: Mišković platio kriminalca da napadne Vučića!

Funkcioner SNS prozvao tajkuna

INCIDENT U LONDONU: Mišković platio kriminalca da napadne Vučića!

Politika -
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić tvrdi da je ovaj biznismen sa sumnjivom biografijom, po nalogu vlasnika „Delta holdinga“, ali i lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića, pokušao državni udar. Miroslav Mišković se nije oglašavao, dok je prvi čovek DS poručio da su to budalaštine i da Sandulovića ne poznaje

BEOGRAD - Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini, tvrdi da iza incidenta koji se dogodio u Londonskoj školi ekonomije (LSE), kada je Nikola Sandulović upao na predavanje premijera Aleksandra Vučića i počeo da viče, stoji upravo Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“!- Pitajte Miroslava Miškovića i Bojana Pajtića šta je tamo radio Nikola Sandulović. Ovo je još jedan atak i pokušaj državnog udara na premijera Vučića. Nikola Sandulović je kriminalac - kazao je Babić.

Neprijatnost na predavanju u Londonu... Aleksandar Vučić
Neprijatnost na predavanju u Londonu... Aleksandar Vučić

Stop čudnim metodamaVučić je rekao sinoć da je ponosan kako je Srbija predstavljena tokom njegovog predavanju u LSE i poručio da ćemo „neke naše unutrašnje probleme rešavati u Beogradu“.- Građanima hoću da kažem da tajkuni, kriminalci i njihove političke sluge neće biti u situaciji da upravljaju Srbijom i neće moći da menjaju stvari nezvaničnim putem i čudnim metodama. Država je bila, jeste i uvek će biti jača od njih - rekao je Vučić.Govoreći o veoma posećenom predavanju u LSE, Vučić je istakao da se borio da Srbiju predstavi na najbolji mogući način.- Srećan sam zbog činjenice što je Srbija u situaciji da je njenog premijera moglo da prati više ljudi nego 15 nobelovaca koji su tu govorili i predstavnika svih drugih država. Mnogi iz regiona su želeli da dođu. Ali na mene su poseban utisak ostavili Srbi i svi, možda sa jednim izuzetkom, o čemu ne bih da govorim, i oni koji su se slagali s politikom Vlade i oni koji nisu na kraju su zdušno aplaudirali - rekao je premijer.Cvijanov kadarBratislav Gašić, potpredsednik SNS i ministar odbrane neće da komentariše „likove koji su plaćeni da prave nerede i kaljaju ugled Srbije“.I Vladimir Popović, šef Biroa za saradnju sa medijima u Đinđićevoj vladi, kaže da Sandulović nije bio asistent, kako se predstavlja, već pratilac bivšeg premijera i da ga je Đinđić sklonio zbog incidentnog ponašanja, tuča i kriminalne prošlosti.

Ozbiljne optužbe funkcionera SNS... Miroslav Mišković
Ozbiljne optužbe funkcionera SNS... Miroslav Mišković

On je još kazao da je Sandulović u vreme petooktobarskih promena tražio od Đinđića neke privilegije na račun „zasluga“ iz 1996, da je ovaj to odbio, nakon čega je Sandulović postao njegov otvoreni neprijatelj. Sandulović je u žižu javnosti ponovo došao kada je na njegovu kuću 2006. godine bačena bomba, a 2010. godine podmetnuta je bomba ispod njegovog automobila. Tada je tvrdio da iza tog napada stoji „golubarska mafija“.Inače, Sandulović je, pošto je prekinuo izlaganje premijera Srbije na elitnoj Londonskoj školi ekonomije, optužio Vučića za neregularne izbore u Srbiji, a predstavio se kao predsednik Republikanske partije. Na čelu ove partije nalazi se Vladimir Cvijan, koju je osnovao kada je izbačen iz SNS. U svojim nastupima otvoreno je branio Miroslava Miškovića, koji mu je, kako su navodili naprednjaci, finansirao stranku.Sandulović ćutiKurir je Sanduloviću pitanja prosledio mejlom, ali on nije odgovorio, kao ni Miroslav Mišković, dok je Bojan Pajtić poručio da su Babićevi navodi budalaštine, te da on Sandulovića uopšte i ne poznaje.Podsetimo, pre samo nekoliko dana Zoran Živković je u Skupštini rekao da je Andrej Vučić, brat premijera, vlasnik firme koja duguje milione državi, što je Vučić demantovao, a njegove navode su potvrdili i iz Poreske uprave rečima da je fantomska firma osnovana ukradenim ličnim podacima Andreja Vučića. Na dan održavanja Parade ponosa Andrej Vučić je brutalno prebijen od pripadnika niškog odreda Žandarmerije.

Da li radi po nečijem nalogu... Nikola Sandulović
Da li radi po nečijem nalogu... Nikola Sandulović

Već viđenoUPADALI I ĐINĐIĆU NA PREDAVANJEVladimir Popović kaže da je i Zoran Đinđić 2002. godine u maju, na istom mestu, u Londonskoj školi ekonomije, držao predavanje i da je i tada bila organizovana grupa studenata, navodno iz Bosne, a povezana sa određenim ljudima iz Beograda, koja je verbalno napadala premijera.Miljko RadisavljevićŽALBA ZBOG VRAĆANJA PASOŠA MIŠKOVIĆUTužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na odluku da se Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku, kao i Milu Đuraškoviću, vrate pasoši. Disciplinski tužilac Visokog saveta sudstva predložio je Komisiji da pokrene postupak za razrešenje sudije Specijalnog suda Vladimira Vučinića zbog davanja komentara u medijima u slučaju Miškovića, ali je zahtev odbijen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track