ISTORIJSKA POSETA: Zbog Si Đinpinga ni ptica ne sme da proleti
Foto: Reuters

Jake mere bezbednosti u prestonici

ISTORIJSKA POSETA: Zbog Si Đinpinga ni ptica ne sme da proleti

Politika -

Dva sata pre i dva sata po sletanju gosta iz Kine nebo iznad cele Srbije biće zatvoreno za saobraćaj, vreme sletanja drži se u tajnosti

Nikad jače mere bezbednosti biće primenjene zbog današnjeg dolaska kineskog predsednika Si Đinpinga u Srbiju, saznaje Kurir! Zbog dolaska predsednika svetske velesile nebo iznad cele Srbije biće zatvoreno nekoliko sati za saobraćaj - dva sata pre dolaska i dva sata posle njegovog ulaska u naš vazdušni prostor!Đinping će boraviti u Srbiji od danas do 19. juna, a pripreme za dolazak šefa najmnogoljudnije zemlje na svetu juče su se užurbano privodile kraju.Aerodrom spreman- Aerodrom „Nikola Tesla“ je sto odsto spreman kako bi poseta kineskog predsednika protekla u najboljem redu. Što se tiče vazdušnog saobraćaja, biće primenjene najstrože mere bezbednosti, niko neće moći da krstari srpskim nebom po podne - kaže izvor Kurira.Si Đinpinga će, prema saznanjima Kurira, dočekati vojni „migovi“, a njegov avion proći će kroz slavoluk, koji se pravi samo u izuzetnim prilikama. Kako je predviđeno protokolom, Đinping i predsednik Srbije Tomislav Nikolić će sa suprugama prošetati Kalemegdanom. Gust rasporedIstog dana će u njegovu čast biti priređena i večera u Predsedništvu. Najzgusnutiji raspored je sutra, u Palati Srbije će ga uz najveće državne počasti dočekati Nikolić, premijer Vučić i predsednica parlamenta Maja Gojković. U okviru posete otvoriće spomenik kineskom filozofu Konfučiju na Trgu prijateljstva Srbije i Kine, a pokloniće se i žrtvama NATO bombardovanja, na mestu nekadašnje zgrade kineske ambasade.D. L.

PoetaNIKOLIĆ: POSLE POSETE DRUGA SI ĐINPINGA SVE ĆE PROCVETATIPredsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da ništa ne počinje posetom kineskog predsednika Si Đinpinga, ali da se sve širi do neviđenih razmera.- Nakon toliko godina, kineski predsednik dolazi u Srbiju. To je kao kad posle duge zime dođe proleće. Sve će da procveta posle ove posete druga Si Đinpinga - kazao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track