ISTRAŽIVANJE: Tomislav Nikolić pobeđuje u drugom krugu!
Foto: Marina Lopičić

NSPM objavio rejtinge predsedničkih kandidata

ISTRAŽIVANJE: Tomislav Nikolić pobeđuje u drugom krugu!

Politika -

Toma bi, ako bude kandidat SNS za predsednika Srbije, mogao bez muke da pobedi Jeremića, Jankovića i Šešelja

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ukoliko bi bio kandidat SNS na predstojećim izborima, mogao bi da računa na 26,5 odsto glasova, a u eventualnom drugom krugu pobedio bi svakog od protivkandidata, pokazuju novi rezultati istraživanja Nove srpske političke misli (NSPM).Ukoliko bi kandidat bio Aleksandar Vučić, on bi mogao da računa na 39,5 odsto glasova!

Građani hoće Vučića

U obe varijante drugo mesto zauzima Vuk Jeremić, s tim što bi dobio manje glasova ako bude u ringu s Vučićem. Na trećem mestu je Ivica Dačić, zatim Vojislav šešelj, pa Saša Janković.Istraživanje govori da 37,9 odsto građana želi da se Vučić kandiduje za predsednika, dok 20,4 odsto birača podržava da Nikolić obnovi mandat. Kad je reč o kandidatu opozicije, Jeremić je u velikoj prednosti u odnosu na Jankovića.

Razbio bi i Šešelja

Na pitanje za koga bi glasali ako se Nikolić kandiduje i bude drugog kruga u kojim bi delio runde s Jeremićem, Jankovićem ili Šešeljem, rezultati pokazuju da sadašnji predsednik vodi. Nikolić bi u odnosu na Jeremića vodio sa 40,7 naspram 36,4. U odnosu na Jankovića rezultat bi bio 46,1 prema 25,1, dok bi Šešelja rasturio sa 45,9:16,4 odsto.Istraživanje je sprovedeno u periodu od 23. do 30. decembra 2016. godine, na uzorku od 1.350 ispitanika u Srbiji, bez Kosova i Metohije.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track