IVANOVIĆ UOČI POČETKA PONOVLJENOG SUĐENJA: Da se konačno skine ljaga sa mog imena
Foto: Zorana Jevtić

Postupak u u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici

IVANOVIĆ UOČI POČETKA PONOVLJENOG SUĐENJA: Da se konačno skine ljaga sa mog imena

Politika -

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović kaže da je optimista pred početak novog suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, da se nada da će biti oslobođen bilo kakve krivice i da se konačno skine ljaga sa njegovog imena.

"Ja sam optimista, nadam se da će pravo pobediti, ne mogu da isključim politički pritisak, jer drugačije ne mogu da objasnim pritvaranje, optužnicu i presude, jer sa događajima za koje sam optužen nemam nikakve veze", rekao je Ivanović.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

On je dodao da je u postupku koji se protiv njega vodi na snazi politički pritisak jer ,kako kaže, ako neko ko nema nikakve veze sa događajem bude prvostepoeno osuđen na devet godina, što je apelacija poništila, to je politički pritisak.

IVANOVIĆ UOČI PONOVLJENOG POSTUPKA: Očekujem pravedno i efikasno suđenje

Kako kaže, psihički je stabilan i siguran, dobro su pripremljeni za novi sudski postupak koji počinje sutra, te da se nada da će biti oslobođen bilo kakve krivice i sumnje.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Važno je da ne moram da skrivam oči, jer ovo je ljaga koja se teško skida", rekao je Ivanović.

PONOVNO SUĐENJE OLIVERU IVANOVIĆU: Prvo ročište 24. marta

Ceni, kako kaže, ono što država radi za njega, i zna da su najviši predstavnici premijer Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Tomislav Nikolić i šef Kancelarije za KiM Marko Đurić pokušali tu temu da stave na dnevni red bilateralnih sastanaka, a u više navrata je o tome govoreno i u Savetu bezbednosti.

Foto: Fonet/Ljiljana Stojanović
Foto: Fonet/Ljiljana Stojanović

"Više od toga se ne može očekivati . Ovo što se radi, kao i pomoć advokatima je maksimalna pomoć države u ovoj situaciji i ja to cenim", zaključio je Ivanović.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track