IVICA DAČIĆ: SPS će glasati za novu vladu, Srbiji je bolje nego pre nekoliko godina
Foto: Marina Lopičić

Podrška

IVICA DAČIĆ: SPS će glasati za novu vladu, Srbiji je bolje nego pre nekoliko godina

Politika -

Lider SPS Ivica Dačić rekao je da će ova partija glasati za izbor nove vlade, što "nije ništa novo".

"Mogu sa zadovoljstvom da kažem da je poslednje četiri godine došlo do konsolidacije javnih finansija i bitnih poteza na unutrašnjem, regionalnom i spoljnopolitičkom planu. Pozicija Srbije je danas neuporediva u odnosu na vreme od pre nekoliko godina", rekao je Dačić.

On je naglasio da se narednih godina može očekivati da završimo tehničke pregovore o članstvu Srbije u EU, ali i da postignemo značajne rezultate u razvoju Srbije.

Dačić je podsetio da je 2008. godine, sednica sednica Skupštine Srbije na kojoj su predstavljeni novi ministri zakazana u petak a da se održala u ponedeljak kritikujući to što je opozicija rekla da je ekspoze mandatara podeljen neposredno pred sednicu.

Lider SPS je naglasio da ne postoji pravi odgovor na ekonomsku krizu, rekavši da je neoliberalizam u Srbiji doveo do pljačkaške privatizacije.

"SPS je podržala mere finansijske konsolidacije, jer smatramo da je ključna stvar u budućnosti rast BDP", rekao je on.

Dačić je rekao da pitanja da li treba ići ka Rusiji ili EU samo nanose štetu svima nama.

"Mislim da je duboko pogrešna rečenica koju je Čedomir Jovanović rekao danas a to je da plaćamo cenu pogrešne politike koju smo vodili. Podsetiću ga na to da je pomoćnik državnog sekretara Amerike izjavila nedavno u Prištini da su SAD godinama ulagale u političku nezavisnost KiM", rekao je Dačić.

"U vreme kada u regionu retorika podseća na 40-e i kada se rehabilituje Stepinac i podižu spomenici ustaškim teroristima, kada se slavi najveće etničko čišćenje Srba od II svetskog rata, kakvu mi obavezu imamo sem da dignemo glas protiv toga", upitao je Dačić povodom kritika o ratnoj retorici njegove stranke od strane opozicije.(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track