IVICA DAČIĆ ZA KURIR: Otići ću iz SPS!
Foto: Beta

Šef socijalista o pobuni u stranci

IVICA DAČIĆ ZA KURIR: Otići ću iz SPS!

Politika -

Ako stranci ne značim ništa, sam ću otići, iskoristiću Vaskrs da razmislim o svemu, pa i o svojim daljim potezima

BEOGRAD - Lideru socijalista Ivici Dačiću drma se fotelja jer njegovi najbliži saradnici pokušavaju da ga svrgnu s tog mesta nezadovoljni rezultatima posle izbora 24. aprila.

Dačić, s druge strane, poručuje za Kurir da će sam napustiti SPS!Kako saznajemo, u SPS su napravljeni tabori, a struju koja bi volela da Dačiću vidi leđa navodno predvode Branko Ružić i Novica Tončev.

- Analiziraju se detaljno rezultati na izborima, a priča se i o tome da će doći do seče u stranci. Do toga će doći ako ostanemo na vlasti, a ukoliko SPS ode u opoziciju, neće ni biti važno šta će se sada dogoditi u vezi sa tim - rekao je izvor Kurira posle jučerašnje sednice Predsedništva SPS.Hoće u opozicijuRužić je gotovo odmah posle izbornih rezultata izjavio da bi voleo da SPS ode u opoziciju, dok je Tončev javno nezadovoljan izbornim rezultatima. Međutim, Ružić je juče bio nedostupan za komentar.Ivica Dačić kaže za Kurir da će o svemu dobro razmisliti i sam otići.- Svako ima pravo da pokreće pitanje mog opstanka u stranci i tome se neću protiviti. Ne bežim od toga. Na sednici Glavnog odbora biće analiza izbora, odgovornost i dalji plan aktivnosti. Ako SPS ne značim ništa, sam ću otići - poručio je Dačić. Dodao je da će mu Vaskrs dobro doći.- Iskoristiću Vaskrs da razmislim o svemu i o svojim daljim potezima - naglasio je Dačić.Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović tvrdi za Kurir da u toj stranci nema raskola.- Ja sam Dačićev najbliži saradnik i nikad ga nisam rušila. To su gluposti, kakvo nezadovoljstvo u stranci i raskol... To je potpuna insinuacija - kaže Dejanovićeva. Međutim, na pitanje zašto onda Ružić potencira da bi voleo da je SPS u opoziciji, kaže da „ne zna“.- To morate njega da pitate. Zaista ne znam šta je mislio kad je to rekao, niti sam čula kad je to rekao da bih mogla da analiziram - poručila je potpredsednica SPS.Smena potpredsednikaI Novica Tončev tvrdi da nema nameru da ruši Dačića jer je upravo zbog njega i ušao u SPS.- Ne zalažem se za to da se menja Dačić, nego neki njegovi saradnici koji nisu imali rezultate na izborima - rekao je Tončev za Kurir, ali se i on ogradio od Ružićeve želje da bi voleo da je SPS u opoziciji.- Savetovaću Dačiću da smeni sve potpredsednike, članove Predsedništva i tako dalje, sve koji nisu imali rezultate na izborima, a nisam nikad pomislio da Dačić treba da ode - poručuje Tončev, a na pitanje koji su to socijalisti, kaže da ne zna jer nema rezultate ispred sebe.

Mrka ga braniNAŠEG DAČIĆA ZA PREDSEDNIKAPočasni potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić tvrdi da niko ne ruši Dačića.- Naprotiv, sledeće godine su predsednički izbori. Kandidovaćemo našeg Dačića za to mesto - rekao je Mrkonjić za Kurir.

VIKEND MAGAZIN: Porodični portret Ane Štajdohar i Nikole Demonje

Kako je ćerka Nia promenila njihov pogled na svet

Svakog petka dnevne novine Kurir vam poklanjaju Vikend magazin.

U ovom broju pročitajte intervju sa poznatim parom Anom Štajdohar i Nikolom Demonjom o tome kako je roditeljstvo uticalo na njih.

Upoznajte se sa refleksologijom - masaža za zdravlje celog organizma.

Čitajte Vikend magazin petkom u Kuriru, jer tako počinje savršen vikend!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track