IZDAJNIČKO PONAŠANJE SANDŽAČKOG LIDERA Vulin: Ugljanin kriv zbog veličanja fašista
Foto: Sandžakpres

Sramota

IZDAJNIČKO PONAŠANJE SANDŽAČKOG LIDERA Vulin: Ugljanin kriv zbog veličanja fašista

Politika -

Sulejman Ugljanin mora da odgovara za svoje postupke, a to nema veze ni sa čijom verom i nacijom iza koje se sakriva, poručuje ministar rada

Sulejman Ugljanin, lider Stranke demokratske akcije Sandžaka, ali i narodni poslanik, čestitanjem kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju na državi, a zbog veličanja fašista, trebalo bi krivično da odgovara, ocenjuju sagovornici Kurira!Ugljanin je, podsetimo, pre dva dana bio u Prištini i Tačiju čestitao na izgradnji demokratske evropske države zasnovane na vladavini prava.

Ministar rada Aleksandar Vulin kaže da Ugljaninov potez ne bi smelo da prođe bez reakcije države.- Veličanje fašista u Srbiji je ozbiljno krivično delo i to nema veze ni sa čijom verom i nacijom iza koje se Ugljanin uvek sakriva. Nadam se da će se od njegovog postupka ograditi i njegovi koalicioni partneri, ali i Bošnjačko nacionalno vijeće - rekao je Vulin.Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da Ugljanin ponovo pokušava da isprovocira javnost čestitajući „državu“ Tačiju.- Ugljanin po pravilu to uvek radi kada mu opadne podrška građana u Novom Pazaru. Ipak, ne priliči jednom bivšem ministru i građaninu Srbije da čestita „državu“ Tačiju, pogotovo što i sam zna da Kosovo nije država - kaže Mihajlovićeva.Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je to ključni razlog što on više nije u izvršnoj vlasti.- Pokazalo se da je moja odluka bila ispravna - poručio je on.

Poznati advokat Toma Fila ipak kaže za Kurir da Ugljanin ovim nije prekršio zakon, ali da se može raditi na njegovoj nedostojnosti i na tome da više ne bude biran ni na jednu funkciju.Ugljanin je prisustvovao akademiji posvećenoj životu i delu Šabana Paluže i Mehmeta Gradice, inače saradnika ozloglašenog Aćifa Efendije, koji je dobio orden od Adolfa Hitlera za vreme nacističke Nemačke.

Ivica DačićNEPRIMERENOŠef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je Ugljaninovo ponašanje neprimereno.- Takvo ponašanje narušava teritorijalni integritet zemlje - rekao je ministar Dačić.

D. L. - S. Ð.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track