Janjić: Dijalog Beograda i Prištine najefikasniji put za rešavanje problema
Foto: Fonet Media Centar

Posle sinoćne runde u Briselu

Janjić: Dijalog Beograda i Prištine najefikasniji put za rešavanje problema

Politika -
BEOGRAD - Razgovori Beograda i Prištine u Briselu predstavljaju vraćanje dijaloga u život i potvrdu obe strane, ali i od strane EU da je dijalog najbolji i najefikasniji put za rešavanje problema, ocenio je danas politički analitičar Dušan Janjić.

"Vraćanje dijaloga u život je veoma važno, potvrđivanje i s jedne i druge strane i strane EU da je dijalog najbolji i najefikasniji put, a okončan je proces u vezi izrade statuta i otklonjene različite političke dileme", rekao je Janjić.

Kako je kazao, problemi su otklonjeni i radne grupe mogu da počnu da rade na onome što je dogovoreno, rekao je Janjić za Pink komentarišući jučerašnji dijalog. On je ocenio da je veoma važno što je postignut dogovor o obnovi železničkog i avionskog saobraćaja. "To će mnogo značiti za građane, odnosno za povezivanje Beograda i Prištine", rekao je Janjić.

Runda dijaloga Beograda i Prištine, na kojoj su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i šef kosovske vlade Isa Mustafa, uz posredovanje šefice evrospke diplomatije Federike Mogerini, završena je sinoć oko 21 sat posle tri i po sata razgovora pre svega o Zajednici srpskih opština (ZSO).Dva premijera imala su najpre odvojene razgovore sa Mogerini, da bi potom bio održan trilateralni sastanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja