JEDNI STRADAJU, DRUGI UDARE PA POBEGNU Političari skoro svake godine budu akteri saobraćajnih udesa
Foto: Dragan Kadić

Istražujemo

JEDNI STRADAJU, DRUGI UDARE PA POBEGNU Političari skoro svake godine budu akteri saobraćajnih udesa

Politika -

Ministarka u Vladi Srbije i potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović nije jedini srpski političar koji je učestvovao u udesu.

Napoznatiji je slučaj bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, koji je u saobraćajnoj nezgodi 2008. teško povređen, nakon čega se potpuno povukao iz političkog života. Tu je i nezgoda koja je razbesnela Srbiju - kada je poslanik SNS Dragan Čolić- udario dete na pešačkom prelazu, a onda odbio alko-test pozivajući se na poslanički imunitet.

Dragan Jočić 26.1.2008.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Dragan Jočić, dok je bio ministar unutrašnjih poslova i njegov vozač Marko Damnjanović, povređeni su u saobraćajnoj nezgodi kod Velike Plane. Do nezgode je došlo tako što je službeno vozilo MUP, mercedes M500L udarilo u psa, nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Jočić je tada operisan zbog povrede kičme.

Velimir Ilić 29.12.2016.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Velimir Ilić, bivši ministar infrastrukture, doživeo je saobraćajnu nezgodu na Zrenjaninskom putu. Pukao je nosač točka na automobilu škoda oktavija "superb" kojim je Ilić upravljao, a sve se dogodilo kod beogradskog naselja Borča. Auto je policija odvezla na veštačenje, a Ilić tvrdi da je u pitanju pokušaj atentata.

Vanja Udovičić 8.12.2013.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Vanja Udovičić, ministar sporta, imao je udes u Prilikama kod Ivanjice. Vozilo u kom je bio Udovičić sudarilo se sa drugim putničkim automobilom. Niko nije povređen niti je pričinjena veća materijalna šteta.

Zvonimir Stević 22.4.2014.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Zvonimir Stević, poslanik SPS, imao je udes u Bulevaru kralja Aleksandra kada se škoda oktavija, kojom je upravlhao njegov sin, sudarila sa autobusom GSP. Niko nije povređen. Stević je tada kazao da je sudar izazvao vozač GSP koji se zakucao u njega.

Krstimir Pantić 21.12.2014.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Krstimir Pantić, poslanik SNS, izazvao je udes na Banovom brdu. On nije ustupio prvenstvo prolaza, a troje ljudi iz drugog auta je lakše povređeno. Pokušao je da pobegne s lica mesta pozivajući se na poslaničku legitimaciju.

Dragan Šormaz 1.7.2008.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Poslanik DSS Dragan Šormaz izazvao je udes na putu Sokobanja-Aleksinac. On je autom "audi A6" išao sredinom kolovozne trake i u ataru sela Trubarevac udario svojom levom stranom u auto "fijat stilo" kojim je upravljao Miloš Ilić. Šormaz nije stao, a kada ga je zaustavila policijska patrola pokazao je poslaničku legitimaciju.

Dragan Čolić 7.12.2012.

Dragan Čolić, poslanik SNS, na pešačkom prelazu u Karađorđevoj ulici u Smederevu kolima je udario D.R. (12) i pobegao s mesta udesa. Dete nije povređeno, a njega je policija našla kod kuće na osnovu izjava očevidaca. Nije hteo da se podvrgne alko-testu, pozivajući se na poslanički imunitet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track