JEŠIĆ: Ne znamo da li će izbori uopšte biti raspisani
Foto: Dado đilas

Glavna tema kako da se ne pokradu izbori

JEŠIĆ: Ne znamo da li će izbori uopšte biti raspisani

Politika -
NOVI SAD - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je večeras da je rano za donošenje odluke o formiranju predizbornih koalicija za parlamentarne izbore, jer izbori nisu raspisani i ne zna se da li će uopšte biti raspisani.

"Zanimljivo je da je glavna tema s kim će Demokratska stranka na izbore, a ne šta ova vlada radi. I to u trenutku kad izbori nisu ni raspisani, i kad ne znamo da li će uopšte biti raspisani", rekao je Ješić za Radio-televiziju Vojvodine.

Dodao je da će se DS o koalicijama izjasniti ako se izbori raspišu i najavio da će se za desetak dana, nastaviti razgovori i s Liberalno demokratskom partijom i sa Socijaldemokratskom strankom. Ješić je ocenio da s vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS) nije moguće pričati o fer izbornoj utakmici, "jer su oni devastirali naše društvo".

"Nama je trenutno glavna tema kako da se ne pokradu izbori, jer je bilo i kradja i nevidjenog nasilja na poslednjim izborima u Vrbasu, Srbobranu, Zrenjaninu, Odžacima, pa nedavno u prekrajanju vlasti u Beloj Crkvi... Na izborima u Medvedji glasači su dovoženi autobusima sa Kosova...", kazao je Ješić.

Dodao je da je njegov lični stav da DS treba da ide sam na izbore, sa svojim manjim partnerima - sindikatima i pokretima koji su sa njima bili i protekle četiri godine. Ješić je ocenio da su rezultati SNS-ove vlasti "katastrofalni", o čemu, kako je naveo, svedoči činjenica da je 2012. godine javni dug bio 15 milijardi, a da je danas 25 milijardi evra.

Dodao je i da su oni koji su naneli najveću štetu DS-u i "privatizovali" stranku sad prešli u SNS i rade isto to. "To je bio najveći poraz DS-a, jer je dopušteno da je preuzme i privatizuje društvo sa Dorćola, ali oni su sad prešli kod Vučića", rekao je Ješić.

On je apelovao na gradjane da ne apstiniraju i da izadju na izbore. "Apelujemo na ljude da razmisle o tome kako žive, iz bilo kog da su sloja društva. Niko se ne oseća dobro u ovoj zemlji posle četiri godine 'uspešnih reformi', sem njegovog brata i novostvorene elite", rekao je Ješić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track