JEŠIĆ: Pajtić ili Šutanovac? Birači DS žele nekog trećeg
Foto: Dragana Udovičić

JEŠIĆ: Pajtić ili Šutanovac? Birači DS žele nekog trećeg

Politika -

BEOGRAD - Birači koji su glasali za DS očekuju da se presaberemo i veliki broj njih sa kojima sam razgovarao su za neki kompromis i nekog trećeg za kandidata za lidera DS.

To je izjavio potpredsednik stranke Goran Ješić, koji smatra da Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac ne mogu da reformišu DS.

Ješić se protivi odluci da unutarstranački izbori budu održani 10. jula i smatra je kršenjem Statuta DS. “Kandidati za predsednika su Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac i potpuno je nejasno zašto se žuri obojici kandidata, jer nema potrebe za žurbom. Statutarni rokovi su za šest meseci“, ukazao je Ješić.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Ješić je rekao da niko od DS, koja ima šest odsto, ne očekuje da se ekskluzivno bavi Aleksandrom Vučićem, već je posao da se pokaže Srbiji kako će izgledati kad DS ponovo bude imala šansu da vodi Srbiju kroz demokratske procese, fer izbore, vladavinu prava, procedure, što je suština demokratije.

Prema njegovim rečima, veliko je nezadovoljstvo u stranačkim organizacijama jer su očekivale da proces bude drugačiji. “Očekujem veliku apstinenciju i ljudi neće platiti članarinu, a samo ko plati može da glasa. Potrebna nam je osoba koja će odgovoriti izazovima, a to znači da ne bude izložena tabloidima, da reformiše stranku, da bude stranka 21. veka“, rekao je Ješić.

On je istakao i da ne zna da li će se kandidovati za bilo koju funkciju jer se ne slaže sa odlukama koje su donete.

(Fonet/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track