Jovanović: Ne dozvoliti da se poklekne pred ekstremizmom
Foto: Zorana Jevtić

Lider LDP

Jovanović: Ne dozvoliti da se poklekne pred ekstremizmom

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je bacanje bombe na salu u kojoj je trebalo da se održi miing Srpske napredne stranke (SNS), izraz politike ekstremizma, saopštio je LDP.

"Ta politika svoj smisao postojanja i jedini način preživljavanja nalazi u buđenju istog takvog ekstremizma na drugoj strani i sprečavanju svakog dijaloga ili dogovora koji bi omogućio drugačiju budućnost za narode regiona", rekao je Jovanović. Prema njegovim rečima, kosovske vlasti treba da nađu i kazne počinioce, a srpske ne treba da pokleknu iskušenjima da se okrenu "raspaljivanju starih mržnji i nacionalne isključivosti u predizborne svrhe", navodi se u saopštenju. "Zvanična politika Srbije mora da počne da traži nove načine saradnje i razumevanja sa zemljama iz okruženja, ali i da prestane da vodi politiku čiji je smisao u saplitanju svakog pokušaja da Kosovo postane normalno društvo", rekao je Jovanović.

Kako je ocenio, trajni mir, stabilna bezbednosna situacija i ekonomski razvoj desiće se kada "svi zajedno budemo živeli u integrisanom i pacifikovanom regionu". U suprotnom, "ako se ostvare ideje ekstremista, imaće samo jedan rezultat - potpunu, sporu propast oba društva, davljenje u sopstvenim mržnjama i nesposobnosti da se shvati druga strana, prioriteti, da se na funkcionalan način bude deo sveta", naveo je Jovanović..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track