JOVANOVIĆ POZIVA STRANKE: Treba nam zajednički kandidat za izbore
Foto: Dado Đilas

JOVANOVIĆ POZIVA STRANKE: Treba nam zajednički kandidat za izbore

Politika -

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je danas da bi ta stranka sa "bliskim" strankama trebalo da se dogovori o zajedničkom kandidatu za predstojeće predsedničke izbore.

U slučaju da dogovora ne bude, odnosno da ne bude zajedničkog kandidata, LDP mora svakako da ostane aktivna i učestvuje u tim izborima, poručio je Jovanović na sednici Glavnog odbora te stranke.

- Jedan način je dogovor sa bliskim političkim strankama oko uspostavljanja efikasne političke infrastrukture potrebne za dobar rezultat. To je strateški dogovor, a ne samo do izbornih rezultata. I kao etapa tog plana izlazak na predsedničke izbore sa jednim kandidatom - rekao je Jovanović i dodao da bi ista pravila trebalo primeniti i za izbore u Beogradu.

Jovanović je dodao da se ne sme dopustiti konfuzija koja je bila pristuna za parlamentarne izbore.

- Onaj ko istupa kao naš predsednički kandidat mora imati osećaj za vrednosti koje su nama važne, a u slučaju da dogovora nema, ne zato sto ne želimo, nego što nema kandidata, onda moramo promovišemo svoju politiku, budemo aktivni i da učestvujemo u njima - rekao je Jovanović.

Predsednički izbori, prema njegovim rečima, treba da doprinesu relaksaciji stanja i prevazilaženju problema, a ne da budu nova etapa međusobnog istrebljenja stranaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track