JOVANOVIĆ: Sergej je Legijin ortak TRIFUNOVIĆ: Ti se nisi odvajao od njega
Foto: Dado Đilas, Filip Plavčić, Profimedia

Lider LDP žestoko zaratio s glumcem

JOVANOVIĆ: Sergej je Legijin ortak TRIFUNOVIĆ: Ti se nisi odvajao od njega

Politika -

Jovanović kazao da Saša Janković pravi mitinge na kojima mu govore drugovi Đinđićevog ubice, poznati glumac mu nije ostao dužan

Čedomir Jovanović, lider LDP, što je udarao na Sašu Jankovića, udarao je, a sad je prešao na Sergeja Trifunovića, glumca i jednog od potpisnika Apela 100.Jovanović je pokušao da obezvredi Trifunovića pričom da je ovaj bio ortak Milorada Ulemeka Legije, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, a sad, eto, drži govore na Jankovićevim mitinzima. Međutim, očito se nameračio na pogrešnog, jer mu je ovaj brutalno odgovorio da se on mnogo više od njega družio sa tim istim Legijom.Ko je prvi počeo- Oni (potpisnici Apela 100, prim. aut.) prave mitinge na kojima govore Legijini ortaci sa Cecinog rođendana koji se završio tako što je Sergej Trifunović dobio batine na rođendanu, pa je neko pozvao policiju. Onda je neko trebalo da uhapsi Legiju, pa je on uhapšen, odveden u zatvor, pa sam ja morao da idem u zatvor i dokazujem da nije isporučen Hagu - kazao je Jovanović na N1 govoreći o analizi političke situacije danas.Trifunović je u razgovoru za Kurir kratko poručio da Jovanović ovako reaguje jer je ljut što Jankoviću nije bila potrebna njegova podrška.- Čedomir je verovatno ljut što sam spomenuo da je dobro što je Janković odbio podršku politički kompromitovanih igrača kao što su on i Čanak, i njegova ljutnja je sasvim legitimna u tom smislu. Pominjanje Legije baš od Čedomira je malo tragikomično, ali bože moj. Ne bih da pravim debatu oko toga, pogotovu da dižem tiraž Kuriru. Ovo je moj maksimum na ovom mestu i na ovu temu - kazao je Trifunović za naš list.Podržao protesteInače, Jovanović se u pomenutom gostovanju osvrnuo i na proteste po svim većim gradovima Srbije, te ocenio da su oni posledica nesposobnosti političara i odsustva želje da se vodi prava politika.- Vučić je iz izbora izašao na jedini logični način - kao pobednik, i svi drugi su ostvarili svoje ciljeve, pre svega priliku da prave stranke, i to je sve uticalo na ono što se desilo na ulicama. (...) Nakon toga imamo ljude koji ne vide budućnost u ovakvoj zemlji. Ne pristajem ni ja na ovakvog Vučića i ovakvu vlast - kazao je Jovanović i podsetio da je Janković govorio kako mu ne treba podrška Ugljanina niti LDP, pa je Vučić u Sandžaku osvojio 80 odsto glasova.Glasao za JankovićaPrema njegovoj oceni, Janković je tako postupio jer u suprotnom ne bi mogao da kaže da je izborni rezultat njegov, nego svih onih koji su stali iza njega i koji žele drugačijeg predsednika od Vučića. On je ipak podržao Jankovića i glasao za njega kako ne bi delio društvo.

Oduvao gaJANKOVIĆ MOLIO ČEDU DA GA NE PODRŽIČedomir Jovanović imao je nedavno strašnu ispalu - rekao je da će glasati za Sašu Jankovića, a bivši ombudsman ga je oduvao - zamolio ga je da to ne radi.- Nikada nisam ljudima govorio kako da glasaju, uvek sam kandidovao politiku. Ti ljudi su poslali poruku da žele da glasaju za Sašu Jankovića. Ja ću podržati - rekao je tada Čeda. Međutim, Janković ga je javno zamolio da ga ne podržava i da ne glasa za njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track