Jovičić: Cipras je prijatelj Srbije, ali se ne slažemo po pitanju ekonomskih mera!
Foto: Nemanja Pančić

Poslanik SNS o premijeru Grčke

Jovičić: Cipras je prijatelj Srbije, ali se ne slažemo po pitanju ekonomskih mera!

Politika -
Grčki narod odlučuje o svojoj sudbini. Mi ćemo sa premijerom Ciprasom uvek imati dobre političke odnose, iako se ne slažemo u ekonomskim merama, rekao je Jovičić

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić izjavio je u nedelju da je premijer Grčke Aleksis Cipras prijatelj Srbije i da ćemo sa njim uvek imati dobre političke odnose, iako nismo saglasni po pitanju ekonomskih mera.

"Grčki narod odlučuje o svojoj sudbini. Mi ćemo sa premijerom Ciprasom uvek imati dobre političke odnose, iako se ne slažemo u ekonomskim merama", rekao je Jovičić, podsetivši da će Cipras uskoro posetiti Beograd.

Jovičić je, međutim, ocenio da su "najbedniji" oni koji i posle rezultata referenduma u Grčkoj, koji je pokazao da je većina Grka odbacila predlog međunarodnih poverilaca, pokazuju neodgovornost time što su protiv ozbiljnih mera koje će ozdraviti srpsku ekonomiju.

"Upravo oni koji su lopovlukom unistili Srbiju, poput Borislava Stefanovića, Bojana Pajtića, Borisa Tadica i ostalih, kojima danas smeta odgovorna politika. Oni koji su opljackali Srbiju i osiromašili njene građane danas su protiv odgovornih i ozbiljnih ekonomskih mera i misle da mogu na šeretluk da dobiju nešto u budućnosti. To govori najbolje o njima i da su spremili još prevara za srpski narod", naveo je Jovičić.

On je dodao da će, bez obzira na one koji su simbol uništenja Srbije, ozbiljnost i odgovornost na kraju pobediti i da će Srbija biti ekonomski zdrava i moderna drzava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja