KINESKI PREMIJER LI: Samit će obogatiti odnose između Kine, Srbije i Evrope
Foto: TANJUG

Doputovao u Beograd

KINESKI PREMIJER LI: Samit će obogatiti odnose između Kine, Srbije i Evrope

Politika -
Treći Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope biće održan sutra i u sredu u Beogradu, pratiće ga i Ekonomski forum, a premijer Kine će potom nastaviti posetu Srbiji, tokom koje će, između ostalog, sa srpskim premijerom otvoriti i most Zemun - Borča
1 / 11 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Premijer Kine Li Kećijang izjavio je večeras, nakon sletanja na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", da će predstojeći Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope učvrstiti odnose Kine i Srbije i obogatiti kinesko-evropske odnose.

Li je u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, u VIP salonu aerodroma "Nikola Tesla", izrazio veliko zadovljstvo što se sa njim sreo samo četiri meseca posle boravka Vučića u Kini i zahvalio srpskoj vladi na gostoprimstvu i pažljivoj organizaciji.

"Uveren sam da će samit ići u korist ne samo daljeg učvršćivanja međudržavnih odnosa Kine i Srbije, nego će biti u korist i za dalje unapređenje saradnje Kine i zemalja centalne i istočne Evrope i bogaćenje kinesko-evropskih odnosa", rekao je predsednik kinske vlade.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je uveren da će Samit biti ne samo dokaz srpsko-kineskog prijateljstva, već da će otvoriti nove puteve saradnje i pokazati da politika, ekonomija i prijateljstvo mogu da idu zajedno i da možemo da doprinesemo napretku naših zemalja i naroda.

"Osećajte se kao kod kuće, dobrodošli u Beograd, dobrodošli u Srbiju", poručio je Vučić visokom gostu iz Kine.

Vučić je rekao da je Srbija uložila mnogo truda i energije u organizaciju samita i da je uveren da će kineski gosti biti zadovoljni.

Treći Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope biće održan sutra i u sredu u Beogradu, pratiće ga i Ekonomski forum, a premijer Kine će potom nastaviti posetu Srbiji, tokom koje će, između ostalog, sa srpskim premijerom otvoriti i most Zemun - Borča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja