KONAČNO PADAJU MASKE: Đinđić znao da mu Čović sprema ubistvo!
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić, Profimedia

Šokantne tvrdnje Vojislava Šešelja o ubistvu premijera

KONAČNO PADAJU MASKE: Đinđić znao da mu Čović sprema ubistvo!

Politika -

Saznajte sve detalje u vezi sa ubistvom premijera Zorana Đinđića o kojima policija i tužilaštvo ćute već 13 godina!

Lider SRS Vojislav Šešelj, osim što tvrdi da je nekadašnji potpredsednik vlade Nebojša Čović direktno umešan u ubistvo premijera Zorana Đinđića, obelodanjuje još frapantniju informaciju - da je Đinđić znao da mu Čović radi o glavi i priprema njegovu likvidaciju!Kako šef radikala tvrdi, Đinđiću je ovaj šokantan podatak predočen u vreme trajanja tajne akcije „Mačva“, koju je 2001. pokrenula Služba državne bezbednosti i tom prilikom došla do dokaza da je Čović imao kontakte s pripadnicima „zemunskog klana“. Sa podataka iz ove akcije još nije skinuta oznaka tajnosti, ali je deo obimne dokumentacije lider SRS obelodanio u knjizi „Mafijaška pudlica Nebojša Čović“.Šešelj za Kurir kaže da je Đinđić imao saznanja da mu je Čović radio o glavi.- Đinđić je došao do podataka da se ovaj sastajao sa „zemuncima“ i da je hteo da ga uništi - tvrdi šef radikala.Funkcioner SRS Zoran Krasić tvrdi da su pre sedam godina u Skupštini zahtevali da se ispitaju ta saznanja.- Tada su naši članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti tražili da se objavi izveštaj akcije „Mačva“, jer dokazuju da je Čović bio umešan u ubistvo Đinđića. Međutim, svi su se oglušili o te naše zahteve - kaže Krasić.

Ovim tvrdnjama ide naruku i to što su majka i sestra pokojnog premijera Mila i Gordana Đinđić Filipović 2011. podnele krivičnu prijavu protiv Čovića i Velimira Ilića i zahtevale da se utvrdi politička pozadina njegovog atentata. Međutim, ni posle pet godina nije se postupilo po toj prijavi, a u međuvremenu je Mila Đinđić umrla, ne dočekavši potpunu istinu o ubistvu svog sina. Takođe, u međuvremenu je umro i advokat Srđa Popović, koji je u ime Đinđićeve majke i sestre podneo prijavu Specijalnom tužilaštvu.O povezanosti Čovića s pripremama atentata na Đinđića bio je upoznat i Velimir Ilić, koji je o tome plačnim glasom dao iskaz u policiji tokom „Sablje“.Čović nije hteo da komentariše Šešeljeve optužbe, ali nas je uputio na demokratu Dragoljuba Mićunovića, za kog tvrdi da mnogo više zna o akciji „Mačva“. Mićunović je, međutim, bio zatečen tim tvrdnjama.- Zaista ne znam o čemu priča Čović - poručuje Mićunović.

ŠTA SU TVRDILIMila i Gordana ĐinđićMajka i sestra pokojnog premijera su 14. decembra 2011, preko svog zastupnika advokata Srđe Popovića, Specijalnom tužilaštvu podnele krivičnu prijavu protiv Nebojše Čovića i Velimira Ilića zbog povezanosti s ubistvom Zoran Ðinđića.- U toj prijavi se Čović sumnjiči da je s Miloradom Ulemekom Legijom i „zemuncima“ pripremao atentat, uveravajući ih da će po ubistvu Ðinđića on postati premijer.- Za sve to vreme Čović je bio u kontaktu sa Legijom, koji ga je izveštavao dokle se stiglo.Miloš SimovićČlan „zemunskog klana“ Miloš Simović je u izjavi Specijalnom tužilaštvu direktno naveo Čovića kao nalogodavca atentata na Ðinđića.- Simović je izjavio da mu je Ulemek rekao da Ćoki traži da se ubije Ðinđić i tražio od njega da to prenese Dušanu Spasojeviću.- Ovaj „zemunac“ je rekao i da se Ćoki tokom priprema atentata više puta sastajao s Legijom i raspitivao se o tome dokle se stiglo i da im je nudio neke objekte odakle mogu da izvrše atentat.Dejan Milenković BagziTvrdnje o umešanosti Čovića u atentat na Ðinđića izneo je i svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je izjavio da je Legija uveravao Spasojevića da je u kontaktu s Čovićem i da on podržava ubistvo premijera.

U današnjem štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

DR NELE KARAJLIĆ ZA KURIR: Zamišljam Kolindu i Šešelja kako dele čokolade

UBISTVO NA ADI HUJI Milomir Marić za Kurir: Loše mi je posle ubistva druga

TRAGEDIJA: Ubice mog oca i dalje su na slobodi

SAMOUBISTVO U TOŠINOM BUNARU: Propustio dva voza, pa skočio pod treći!

ZANEMEO OD BOLA: Gastoz još ne veruje da je bez majke

PETA SEZONA: Parovi počinju 20. decembra!

EKSKLUZIVNO Dana Karić: Jedva čekam da mi Ceca peva na svadbi

GLUMCI NAPUŠTAJU SRBIJU: Otišli trbuhom za kruhom

NOVAK TRAGA ZA TRENEROM: Zimonjić umesto Bekera?

PIKSI ZA KURIR: Unuka je moj svet

Dodatak o zdravljuDR KURIR: Zašto volimo da se lečimo sami?U današnjem poklon dodatku Dr Kurir eminentni stručnjaci savetuju kada možete da se lečite sami, a kada ne, kako da se izborite sa učestalim zimskim oboljenjima, saznaćete sve o novoj usluzi zakazivanja pregleda telefonom, šta učiniti ukoliko vam u apoteci ponude zamenu za lek koji ste tražili...

O zdravstvenim problemima, savremenim metodama prevencije i lečenja, svake nedelje nove informacije u dodatku Dr Kurir!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track