KORPA: Hrvatska oduvala Čedu za obezbeđenje

Komšije maltretirale Čedomira Jovanovića

KORPA: Hrvatska oduvala Čedu za obezbeđenje

Politika -
Jovanović s porodicom i obezbeđenjem krenuo na letovanje na Vis, hrvatski carinici nisu dozvolili da telohranitelji na njihovoj teritoriji budu naoružani jer, kažu, šef LDP kod njih nije ugrožen

BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović sa svojom svitom uputio se na letovanje u Hrvatsku, ali su tamošnje vlasti odbile da preko granice puste njegove naoružane telohranitelje jer, kako su naveli, on nije ugrožen na njihovoj teritoriji, saznaje Kurir.Naime, u dopisu koji je hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova uputilo našem, a u koji je Kurir imao uvid, Hrvati su zatražili da im se dostave podaci da li je lider LDP i dalje štićena ličnost, jer oni ne raspolažu podacima da mu je na bilo koji način ugrožena bezbednost na njihovoj teritoriji.Bezbedan na Jadranu- Jovanović je 13. avgusta 2015. godine ušao u Hrvatsku s porodicom i naoružanom pratnjom preko graničnog prelaza Bajakovo u automobilima marke „audi Q7“ i „land rover“ - navodi se u dopisu i zatim traži od Ministarstva spoljnih poslova Srbije da im dostavi informaciju da li je on štićena ličnost jer, prema njihovom tumačenju, on je u Hrvatskoj potpuno bezbedan i ne treba mu pratnja.Inače, prvi čovek LDP uputio se na hrvatsko ostrvo Vis, koje je ove godine izabrao za destinaciju za letovanje, a neke fotografije sa odmora postavljao je na društvene mreže. Na pitanje zašto je u Hrvatsku ušao s oružanom pratnjom, Jovanović nije odgovorio.Bez komentaraJovan Najdenov, portparol LDP, poručio je da nema komentar, a zatim spustio slušalicu. U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije potvrdili su da je dopis hrvatskih kolega stigao i da su ga prosledili MUP. Podsetimo, Jovanović i njegova porodica godinama imaju policijsko obezbeđenje. U jednom trenutku porodicu Jovanović štitilo je više od 20 pripadnika Uprave jedinice za zaštitu ličnosti i objekata. Iako je u opoziciji, Jovanović je godinama bio jedan od najštićenijih političara u Srbiji, u rangu s najvišim državnim funkcionerima, šefom države i premijerom.Mediji su objavili da je Jovanoviću ukinuto državno obezbeđenje, ali kako saznajemo u MUP Srbije, takva informacija nije tačna.- Jovanovića i dalje čuva policija. On sada ima samo policijsko obezbeđenje, a koliko smo informisani, prestao je da plaća sopstveno - kaže izvor iz MUP.

MultipraktikBODIGARDOVI MU DIZALI TEGOVEInače, Jovanović je ranijih godina obezbeđenje MUP Srbije, koje se plaća novcem iz budžeta, koristio da mu nameštaju sprave i pridržavaju tegove dok vežba u teretani.

ČINJENICEJovanovića i njegovu porodicu od 2009. čuva policijaOsim službenog, imao je i privatno obezbeđenjeU pratnji ima i do 20 pripadnika obezbeđenja

Ima se, može seDŽIPOVE PREBACIO NA MIKONOSJovanović je prošle godine tokom boravka na luksuznom ostrvu Mikonosu takođe krenuo sa dva člana obezbeđenja i dva džipa. „Audi Q5“ sa inicijalima njegove supruge Jelene Jovanović vozio je isključivo on, dok je iza njega išao „rendž rover“ sa inicijalima ML, po imenu njegovog sina Mihajlo Lajf, kojim je upravljalo obezbeđenje. Oni su u grčko letovalište došli avionom, dok su ih automobili čekali tamo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track