Kosovska policija: Povređene 23 osobe, privedena 22 demonstranta
Foto: Printscree

Divljanje Albanaca u Prištini

Kosovska policija: Povređene 23 osobe, privedena 22 demonstranta

Politika -
Na poziv opozicionih stanaka i građanskih organizacija, održane su demonstracije na kojima je od premijera Ise Mustafe zatraženo razrešenje ministra Aleksandra Jablonovića, kao i usvajanje zakona o pretvaranju "Trepče" u javno preduzeće

PRIŠTINA - Kosovska policija saopštila je da je u subotu na protestima u Prištini povređeno 23 osobe, kao i da su privedena 22 demonstranta.

U Prištini su, na poziv opozicionih stanaka i građanskih organizacija, održane demonstracije na kojima je od premijera Ise Mustafe zatraženo razrešenje ministra Aleksandra Jablonovića, kao i usvajanje zakona o pretvaranju "Trepče" u javno preduzeće.

Demonstranti su se okupili ispred Narodne bibioteke u Prištini, odakle su krenuli u protestnu šetnju do zgrade kosovske vlade, gde su se organizatori obratili okupljenima.

Nakon što je protestni skup okončan, jedan manji broj demonstranata je ostao ispred zgrade vlade Kosova, koju su gađali raznim predmetima i na njoj polomili stakla na prozorima.

Policija je reagovala i bacila suzavac, jer su demonstranti počeli da demoliraju i obližnje kafiće i restorane. Specijalna jedinica policije Kosova je potom rasturila grupe demonstranata.

Portparol kosovske policije Baki Kelani je za TV Kohavizion izjavio da se 95 odsto demonstranata ponašalo normalno, ali je grupa huligana gađala i slomila stakla vlade Kosova.

Prištinski mediji preneli su da je zgradi vlade Kosova načinjena velika šteta, i da su na njoj slomljena sva stakla. Taj vandalizam osudila je i kosovska predsednica Atifete Jahjaga.

Inače tokom protesta napadnuta je ekipa televizije RTK2, koja emituje program na srpskom jeziku, kao i snimatelj RTS-a. Prištinski mediji javljaju da je, međutim, nekoliko demonstranta zaštitilo srpske novinare od huligana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track