KRITIKA SEDNICE O BUDŽETU: Dijana Vukomanović prebegla u opoziciju
Foto: Marina Lopičić

Iznela drugačiji stav

KRITIKA SEDNICE O BUDŽETU: Dijana Vukomanović prebegla u opoziciju

Politika -

BEOGRAD - Bivša potpredsednica SPS-a, a sada nezavisna poslanica Dijana Vukomanović, praktično je prešla u opoziciju.

Poslednji u nizu opozicionih stavova Vukomanovićeva je iznela juče uoči sednice Skupštine na kojoj se pred poslanicima našao predlog budžeta.

Na svom Tviter nalogu Vukomanovićeva je, sa sve zajedničkom fotografijom sa opozicijom, ostavila vest o protestu što im nije ostavljeno dovoljno vremena da se pripreme za raspravu s obzirom na to da je za proučavanje dokumenta sa 1.300 strana ostavljeno manje od dva dana.

„Pitanje je: čemu taj sindrom olako obećane brzine? Dužnost je poslanika da ukažemo na zakonske rokove. Ozbiljno razgovarajmo u Skupštini kako će se 2017. trošiti novac poreskih obveznika", napisala je Vukomanovićeva.Bivša potpresednica SPS-a ostavila je na Tviteru 172. član Zakona o Narodnoj skupštini u kojem stoji da "pretres predloga budžeta na sednici Skupštine može da počne najranije 15 dana od dana prijema preloga budžeta u Skupštini".

Vukomanovićeva je početkom oktobra napustila SPS pošto je dobila "ukor pred isključenje". Putem društvenih mreža više puta je "ratovala" sa Novicom Tončevim. Takođe, potukla se sa Ivanom Petrović, tada visokom funkcionerkom SPS, koja ju je napala u partijskim prostorijama.

Vukomanovićeva je prošle nedelje na Tviteru praktično podržala Vuka Jeremića, potencijalnog kandidata za predsednika Srbije.

Prvo je linkovala predavanje Jeremića na Pravnom fakultetu, a zatim pozitivno prokomentarisala njegov rezultat u trci za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

(M. Tašković/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track