KUME, JA TI NE DOLAZIM: Šešelj odbio Nikolića, neće na konsultacije o vladi
Foto: Zarana Jevtić, Dado Đilas

Idu Nemanja Šarović i Nataša Jovanović

KUME, JA TI NE DOLAZIM: Šešelj odbio Nikolića, neće na konsultacije o vladi

Politika -

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj neće ići na konsultacije kod predsednika Tomislava Nikolića, već će to učiniti Nemanja Šarović i Nataša Jovanović.

Radikali su dobili poziv iz Predsedništva, a zatim su doneli odluku da umesto Šešelja na razgovore o dodeli mandata idu potpredsednik i generalna sekretarka stranke.

"Na vanrednoj sednici Predsedničkog kolegijuma SRS jednoglasno je doneta odluka da izbornu listu na konsultacijama predstavljaju Šarović i Jovanović", navodi se u saopštenju SRS.

Šešelj i Nikolić su kumovi i nekadašnji najbliži politički saradnici, ali se od raskola u SRS i nastanka SNS nisu javno susretali.

Šešelj je nakon oslobađajuće presude u Hagu više puta otvoreno napadao predsednika Srbije, a mediji su nakon izbora spekulisali da će Nikolić pokušati da izbegne konsultacije i novi susret sa predsednikom SRS.

U pozivu predsednika Nikolića, koji je SRS dostavio medijima piše: "Obaveštavam vas da sam obavio razgovor sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste 'Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje' koji me je obavestio da je obezbedio većinu za izbor Vlade u Narodnoj skupštini. Pre nego što Narodnoj skupštini predložim kandidata za predsednika Vlade, spreman sam da saslušam vaše mišljenje".

Konsultacije će biti održane u ponedeljak, 23. maja u 10.30 u Predsedništvu.

SRS je na parlamentarnim izborima održanim 24. aprila osvojio 22 poslanička mandata.

Nikolić je juče obavio konsultacije sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem. SNS je osvojila najviše mandata - 131.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track