KURIR IM OTVORIO OČI Dačić: Nacisti su opasnost za stranke
Foto: Zorana Jevtić

Srpski političari zabrinuti

KURIR IM OTVORIO OČI Dačić: Nacisti su opasnost za stranke

Politika -

Moguće je da su se pripadnici Nacionalnog stroja infiltrirali u partije, zato što je veoma teško proveriti ko je ko, ističe predsednik SPS Ivica Dačić

Predsednici srpskih stranaka ističu da postoji bojazan da su članovi zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj ušli u političke stranke kako bi se u njih infiltrirali, prikupljali informacije i širili uticaj.Naime, Dajana Pospiš, transrodna osoba i bivši član Nacionalnog fronta, otkrila je za Kurir da je nekadašnji vođa te ekstremističke grupe Goran Davidović Firer slao članove da ulaze u političke partije i da je ona 2006. bila u LDP.- Moguće je, zato što je veoma teško proveriti ko je ko. Treba biti oprezan! - poručio je za Kurir Dačić.

AmbicijeDragan Maršićanin, v. d. predsednika DSS, kaže da nije nemoguće da su neki neonacisti, ali i pripadnici drugih interesnih grupa ulazili u stranke, jer je, slaže se s Dačićem, teško proveriti sve članove.- Moguće je da se neko i učlanio u stranku i da je prikupljao informacije. Ali sve i da jeste, nije mogao da ima nikakav uticaj na politiku stranke, pa čak ni na lokalne organe. Da je pokušao da vrši uticaj, to bi se primetilo, jer DSS ima veoma jasnu politiku - objašnjava Maršićanin.Lider radikala Vojislav Šešelj otkriva da je stranka koju vodi imala problema s pripadnicima fašističkih organizacije, koji su imali ambicije da se uvuku u SRS:

Uzburkala javnost... Ispovest Dajane Pospiš
Uzburkala javnost... Ispovest Dajane Pospiš

Ljotićevci pretnja- Imali smo problema s ljotićevcima i ljudima bliskim Dragošu Kalajiću, koji su pokušali da jedan broj ljudi odvedu iz SRS. Međutim, takve namere su sprečene. Fašistička ideologija i fašizam nikad nisu imali uporište u srpskom narodu i od članova takvih organizacija ne postoje nikakve ozbiljne opasnosti. Da su članovi Nacionalnog stroja i ušli u SRS, ne bi imali nikakve veće koristi od informacija koje čuju na sastancima, jer kod nas je sve javno! Svaku informaciju koju dobijem ja i javno saopštim.Od lidera LDP Čedomira Jovanovića juče nismo mogli da dobijemo komentar povodom tvrdnje Dajane Pospiš da je ona lično bila infiltrirana u LDP.

Dragan ŠutanovacUOPŠTE NISAM ZABRINUTDragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke, kaže za Kurir da nema nikakva saznanja o tome da su pojedini članovi Nacionalnog stroja utabali svoj put i u DS.- Ne delim zabrinutost ovim povodom. Naš posao je dosta javan i naši sastanci nisu nikakva tajna, pa ne vidim kakve bi koristi od prisustvovanja tome neko mogao da ima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track