NAPETO U SARAJEVU Vučić odbrusio Mustafi: Je l’ sami otimate ono što je srpsko ili vam neko pomaže?!
Foto: Tanjug

Kurir saznaje

NAPETO U SARAJEVU Vučić odbrusio Mustafi: Je l’ sami otimate ono što je srpsko ili vam neko pomaže?!

Politika -

Na večeri u Sarajevu koju je organizovao Denis Zvizdić "bilo je napeto", a Aleksandar Vučić se obratio Isi Mustafi.

Kako Kurir saznaje od zvanica koje su sedele za susednim stolom Vučić je zajedničku večeru sa liderima Zapadnog Balkana iskoristio da na vrlo pristojan način i smirenim tonom pitao premijera Kosova, Isu Mustafu da li su sami smislili otimačinu srpske imovine ili im je neko u tome pomagao i neko u tome stoji iza njih.

Mustafa je tim direktnim pitanjem pred svim liderima bio zatečen, i srpskom premijeru nije ponudio nikakvo razumno objašnjenje.
Međutim, Vučić je odmah potom prešao na temu izgradnje auto-puta Beograd-Priština i objasnio važnost tog projekta - saznaje Kurir.
Premijer je u ekskluzivnoj izjavi za Kurir rekao:
- Večera je prošla u prijatnoj atmosferi. Nije bilo ničeg neprijatnog, samo sam štitio interese Srbije - rekao je premijer za Kurir.
Srpski premijer je, inače po dolasku u Sarajevo poručio prištinskim vlastima da svojom odlukom o imovini bivše SFRJ, Srbije i Vojvodine ništa nisu oteli, jer u tu imovinu ne mogu da uđu niti da je otmu.
On je novinarima u Sarajevu, gde sutra učestvuje na samitu premijera Zapadnog Balkana, rekao da je besmisleno to što predstavnici Prišitne rade dodajući da "oni moraju da donesu bilo šta u želji da nas provociraju".
Večeri u sarajevskom restoranu Libertas prisustvovali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, premijer Albanije Edi Rama, kao i ambasadori Srbije i Albanije u BiH Stanimir Vukičević i Ilir Melo. Premijer Vučić doputovao je popodne u Sarajevo, gde će sutra učestvovati na Samitu premijera država Zapadnog Balkana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track