KURIR SAZNAJE: Milorad Veljović odlazi u penziju?!
Foto: Beta

Smene na čelu MUP Srbije

KURIR SAZNAJE: Milorad Veljović odlazi u penziju?!

Politika -
Milorad Veljović uskoro odlazi sa čela Direkcije policije! Prema jednoj verziji, njemu je danas potpisano rešenje za odlazak u penziju, na koje ima pravo žalbe 15 dana. Inače, on je još ranije stekao uslov za penziju.

Ovu informaciju Kurir je dobio iz vrha MUP-a Srbije.

Pored ovoga, spekuliše se da Veljović planira da podnese ostavku. Međutim, za sada nisu poznati razlozi njegovog eventualnog odlaska sa funkcije.

Ovu informaciju za sada niko nije hteo ni da nam potvrdi ali ni da demantuje a Veljović se nije javljao na mobilni telefon.

Do izbora novog direktora za sada se pominje da bi funkciju v.d direktora Direkcije policije mogao da obavlja Vladimir Rebić, načelnik Saobraćajne policije.

Inače, Tužilaštvo je ekspesno odlučilo da ne pokreće istragu protiv šefa beogradske policije Veselina Milića iako je Kurir pisao i objavio da je on učestvovao u otimačini zgrade na Zvezdari.

A kako saznajemo, za Milića jedan lobi svim silama se zalaže već duže vreme da on dođe na Veljovićevo mesto.

Milorad Veljović rođen je 1958. godine u mestu Svilanovo kraj Novog Pazara. Završio je Pravni fakultet 1983. godine u Kragujevcu.

Nakon studija se zaposlio u kragujevačkoj policiji. Od 1986. radi u policiji na poslovima suzbijanja kriminaliteta u SUP-u Kragujevac. U periodu od 2000-2006. godine konstantno je napredovao. Bio je načelnik nekoliko odeljenja u MUP-u od kojih je najbitnije mesto načelnika Uprave kriminalističke policije na koje je postavljen 2005. godine. Unapređen je u čin general-majora marta 2006. godine.

Vlada Srbije postavila ga je 15. juna 2006. godine za direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova. Imenovanje Veljovića za prvog direktora policije u njenoj istoriji značilo je početak depolitizacije policije, kao i odvajanje političke uloge ministra od operativnog dela policije.

Mandat mu je trajao pet godina i zvanično je istekao je 15. juna 2011. godine. Na istu funkciju reizabran je u martu 2013. Oženjen je i ima dvoje dece.

Vladimir REBIĆ rođen je 1967. godine u Užicu.Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1991. godine.Radni odnos u MUPSrbije zasnovao je 1992. godine u tadašnjem Sekretarijatu unutrašnjih poslova Užice.U Upravu saobraćajne policije u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova prešao je 2002. godine a na čelo ove Uprabve postavljen je u junu 2014.Oženjen je i otac dvoje dece.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track