KURIR SAZNAJE: Stefanović na putu za bazu Žandarmerije Ristovac
Foto: Dado đilas

Ministar krenuo na jug Srbije

KURIR SAZNAJE: Stefanović na putu za bazu Žandarmerije Ristovac

Politika -
Stefanović je razgovarao i sa makedonskom ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloski o trenutnoj situaciji u Makedoniji i obavestio je o upućenim dodatnim policijskim snagama

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio se u bazu Žandarmerije Ristovac na jugu Srbije, potvrđeno je Kuriru u kabinetu ministra policije.

Stefanović je obavestio premijera Aleksandra Vučića da su na granicu sa Makedonijom upućene dodatne bezbednosne snage, kao i da je ka Kopnenoj zoni bezbednosti krenulo 450 pripadnika Žandarmerije.

Stefanović je razgovarao i sa makedonskom ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloski o trenutnoj situaciji u Makedoniji i obavestio je o upućenim dodatnim policijskim snagama.

Ministar unutrašnjih poslova će, kako je rečeno, sa makedonskom koleginicom biti u kontaktu tokom celog dana i razgovarati o daljoj situaicji.

U jutrošnjoj akciji makedonske policije protiv naoružane grupe u Kumanovu poginula su tri policajca, a više njih je povređeno.

Prema najnovijim informacijama, helikopteri makedonskog MUP, osim Kumanova, nadleću i Skoplje. Navodno, zaustavljen je i saobraćaj na autoputu Beograd-Skoplje, a pucnjava se, prema neproverenim informacijama, ponovo začula oko 11 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track